Bulvár-celeb

2021.08.14. 11:50

Kivitték éjszakára az erdőbe és vaddisznókkal rémisztgették a 8 éves kisfiút a szülei, így akarták megnevelni

A kisfiú tanulási nehézségekkel küzdött, az anyuka és fiatalabb párja ezért kitalálták, hogyan lehet megbüntetni a nyolc éves gyereket. A szülőkre felfüggesztett börtönt kért az ügyészség.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Kiskorú veszélyeztetése és kapcsolati erőszak bűntette miatt emelt vádat az Ajkai Járási Ügyészség egy 38 éves anya ellen, 29 éves párjának pedig védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette és becsületsértés vétsége miatt kell felelnie. A pár a nő tanulási nehézségekkel küzdő legkisebb gyermekét testileg és lelkileg is bántalmazta.

A Veszprém Megyei Főügyészség vádirata szerint az asszony a vele szerelmi kapcsolatban álló férfit 2020 februárjában mutatta be az akkor 17, 14 és 8 éves gyermekeinek. Párja ezután rendszeres látogatója lett a családnak, a gyermekekkel is napi kapcsolatba került.

Amikor azonban 2020 márciusában elkezdődött a digitális oktatás, a vádlottak a tanulási nehézségekkel küzdő első osztályos gyermektől naponta számon kérték a házi feladatot, majd a lecke hiányosságai miatt rendszeresen szidalmazták, büntették.

Megvonták tőle a szabadidős tevékenységeket, nem kapott édességet, elvették a kedvenc játékait. Előfordult az is, hogy a nő barátja arcon, tarkón ütötte a gyereket, meghúzta a fülét, fakanállal körmöst adott neki, melyben az asszony nem akadályozta meg, sőt volt, hogy ő maga is pofon ütötte a kicsit.

A testvérüket ért bántalmazásnak a két másik gyermek is többnyire a tanúja volt, és kérlelték a vádlottakat, hogy ne bántsák az öccsüket, akinek, hogy védjék, többször segítettek is a házi feladat elkészítésében.

A bántalmazások egy hónap alatt úgy elfajultak, hogy hogy a gyermekkel 2020. április 17-én este 10 óra után, a délutános műszakból hazaérve mutattatták meg a leckét, majd miután hibákat találtak, szidták és megütötték. Az idősebb testvérek hiába kérték, hogy hagyják abba a bántalmazást, a vádlottak elhatározták, hogy megleckéztetik a kisfiút. Felszólították, hogy öltözzön, mert kiviszik az erdőbe a vaddisznókhoz. Miután elhagyták a lakást, a testvérek telefonon a nagynénjüktől kértek segítséget, aki a családjával együtt elindult hozzájuk. Eközben

a nő és a férfi a gyermeket a noszlopi erdőbe vitte, kiszállította a gépkocsiból, majd elhitetve, hogy éjjel 11 óra körül otthagyják, a vaddisznóknak és elhajtottak a helyszínről. Pár perc múlva visszamentek érte, amikor a férfi újból megütötte és meg is rúgta a gyermeket, az anya pedig mindezt végignézte.

Hazaérve Ajkára, a rokonok már vártak rájuk, s mindhárom kiskorút magukkal vitték, hogy édesapjuknak adják át őket.

Az ügyészség a vádlottakkal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt, az anya esetében pedig azt is indítványozta, hogy a bíróság tiltsa el minden olyan foglalkozástól, melynek keretében kiskorú nevelését, felügyeletét, gyógykezelését végezné vagy ilyen személlyel hatalmi vagy befolyási viszonyba kerülne.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!