garázdaságért nyomoznak

2021.08.17. 17:04

Otthonában támadtak rá egy országgyűlési képviselő lányára

Az országgyűlési képviselő közösségi oldalán osztotta meg a történteket.

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Fotó: Shutterstock

„Szombaton éjjel az otthonom udvarán tizenöt fiatal zártkörű rendezvényt tartott, mialatt három személy behatolt a helyszínre, és bántalmazták a lányomat, valamint a rendezvény résztvevőit” – " target="_blank" rel="noopener noreferrer">osztotta meg Facebook-oldalán a Jászság országgyűlési képviselője. Pócs János (Fidesz) bejegyzésében köszönetet mondott a rendőrség gyors és hatékony beavatkozásáért, s egy, az incidensről szóló kamerafelvételt is közzétett az oldalon – írja a Szoljon.hu, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei hírportál.

A képviselő hírportálunk érdeklődésére elmondta, a résztvevők fizikailag jól vannak, lelkileg viszont már kevésbé. Nem mindennapos dolog ugyanis, hogy egy rendezvényen ilyen atrocitások történhetnek.

– Az, hogy egyáltalán közzétettem a részleteket a közösségi oldalon, elsősorban azért volt, mert úgy gondoltam, az esetnek több fontos üzenete is van – vázolta.

A honatya kifejtette, az egyik ilyen, hogy az elmúlt napokban

az elkövetők azt a látszatot próbálták kelteni, hogy nem ők verekedtek, hanem őket verték meg.

– Ezt a jelenlévő vendégek nevében kötelességem kikérni, a videófelvételek ugyanis megmutatják, mi történt valójában – közölte.

Pócs János úgy véli, a másik fontos tanulság az efféle esetek kapcsán, hogy a rendőrök tekintélye alacsony szinten van, melyen szerinte nekik, törvényalkotóknak is el kell gondolkodniuk.

– A legfontosabb üzenet azonban az, hogy a napokban rengeteg cigány személy tiltakozott, háborodott fel, és követelte az elkövetők megbüntetését, mert sértő, hogy az ilyen incidensek miatt a tisztességes romákat egy kalap alá veszik velük – részletezte Pócs János, aki rámutatott, a rongálások következtében több százezer forintos kár keletkezett otthonában.

Bálint F. Levente megyei rendőrségi sajtóreferens hírportálunk megkeresésére elmondta, hogy a Jászberényi Rendőrkapitányság garázdaság bűntette, valamint testi sértés vétség elkövetése miatt indított eljárást az ügyben.

Pócs János hivatalos Facebook-bejegyzése

A helyi álhírek és a bűnelkövetők bejegyzéseivel szemben közlöm a tényeket: 2021.08.14-én éjjel az otthonom udvarán 15 fiatal zártkörű rendezvényt tartott, mialatt 3 személy behatolt a helyszínre és bántalmazták a lányomat és a rendezvény résztvevőit. A konfrontáció részleteit a rendőrségnél lévő videófelvétel bizonyítja. Köszönöm a rendőrség gyors és hatékony beavatkozását!

Továbbra is fenntartom, hogy a romák többsége tisztességes, dolgos ember, akiket nem lehet a csoportosan elkövetett garázdaság ügyében indított eljárás elkövetőivel (…) egy lapon kezelni, azonban a törvényszegőkkel szemben továbbra sem hátrálok meg!

Borítókép: Illusztrációfotó

Kapcsolódó:

[embed]https://www.szoljon.hu/kozelet/helyi-kozelet/bulizo-zenesz-fenyegette-meg-a-jaszsag-orszaggyulesi-kepviselojet-3577288/[/embed]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában