Ráfaragott

2022.03.12. 05:50

Ajtóba szorulva küszködött egy balfácán bolti tolvaj Budapesten

A 25 éves elkövető a nyár közepén ment be lopni egy IX. kerületi drogériába, vígjátékba illő jelenet lett a vége.

Az üzletben levett a polcról két, összesen 70.000 forint értékű elektromos fogkefét, amiket a táskájába rejtett, majd egy másik termék kifizetését követően, az üzletből távozni kívánt - írja az Origo.

 

A lopást a biztonsági kamerán keresztül látták az eladók és hívták a rendőröket. Közben az üzlet fotocellás ajtaját is bezárták. Amikor a férfi mindezt észrevette,a táskájából elővette a két darab elektromos fogkefét és az üzlet padlójára dobta, majd menekülni akart.

A fotocellás ajtó két szárnyát szétfeszítette, és az ajtószárny rései között próbált kibújni. Eközben azonban a férfi az ajtó szárnyai közé szorult, amelyek kiugrottak a helyükről, és az egyik oldali üveg berepedt. 

 

 


 

Szorult helyzetét látva, az arra járók segítettek neki kiszabadulni. Amikor ezt megtörtént, elfutott.


A férfi az ajtóban 500.000 forintos kárt okozott, lopás és rongálás miatt emeltek ellene vádat.  Börtönre ítélhetik, és így a korábbi tíz hónapos, felfüggesztett büntetését is le kell majd ülnie.

 

Illusztráció: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!