Elfüstölt

2022.04.25. 17:00

Egy macska miatt állt meg az élet a Kispesti Erőműben

A hétfő reggeli első hírek arról szóltak, hogy robbanás történt, de ezt az E.ON később cáfolta.

A balesetről először az egyik 18. kerületi Facebook-oldal számolt be, azt írták: egy 10 kilovoltos trafóállomásban történt robbanás reggel a Kispesti Erőműben (amely a nevével ellentétben Budapest 18. kerületében helyezkedik el). Hozzátették, hogy nem keletkezett tűz, és semmilyen veszélyes eszközt nem érintett az esemény, illetve hogy a Katasztrófavédelem szakemberei már a helyszínen vannak.

Az E.ON később közleményt adott ki, amelyben cáfolta a robbanást. 

Mint írták: az egyik alállomásukon üzemelő berendezésben valóban meghibásodás történt,  Ez a 18. kerületben körülbelül 40 perces üzemzavart okozott, ami 3000 ügyfelet érintett nagyon rövid időre, de 7 óra 35 perckor már minden érintett ügyfélnél ismét volt áram.

Hangsúlyozták, hogy robbanás nem volt, csak füstöt észleltek. Emiatt érkeztek ki a Katasztrófavédelem munkatársai is a helyszínre, de – mint kiderült – mindössze egy szigetelőelem sérült meg, és ez okozta a füstöt.

Mint a helyszíni vizsgálat során kiderült, egy macska okozta a balesetet az erőműben, a hírt az E.ON sjatóosztálya is megerősítette. A szerencsétlenül járt állat maradványait a helyszínen megtalálták. 

Illusztráció: 123RF
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában