Elvetemült

2022.04.15. 13:11

Egy rendőr fegyverével akart ölni egy fiatal Budapesten (videó)

Emberölés előkészülete miatt emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség az ellen a fiatal férfi ellen, aki két évvel ezelőtt megpróbálta megszerezni egy rendőr fegyverét Budapesten.

2020. október 2-án délután Készenléti Rendőrség állományába tartozó rendőrök közbiztonsági ellenőrzést tartottak az egyik budapesti bevásárlóközpontnál lévő autóbuszpályaudvaron.

A végállomáson volt egy húszas éveiben járó férfi is, akivel ex-barátnője ekkor közölte, hogy korábbi szakításukat véglegesnek tekinti. A férfi dühbe gurult.

Kijelentette, hogy öngyilkos lesz, de előtte még lelövi a helyszínen tartózkodó rendőröket.

A támadást rögzítette a térfigyelőkamera:

15 óra körül több járőr is egy helyen várakozott, amikor a fiatal férfi a szolgálati kisbusz takarásából megközelítette őket.

Egy neki háttal álló rendőr mögé lépett és megpróbálta elvenni tőle a fegyverét.

Nem sikerült neki, annak ellenére, hogy a támadó mindent elkövetett. 

FORRÁS: MAGYARORSZÁG ÜGYÉSZSÉGE

Olyan erővel nyúlt az őrmester nadrágszíjára erősített tokhoz, hogy a bőr elszakadt, a tokba épített fém merevítő pedig kettétört.

A kiszemelt rendőrnek végül három kollégája segítségével sikerült földre vinnie és megbilincselnie a férfit, aki kérdésükre megismételte, amit volt barátnőjének mondott. Őket akarta megölni a pisztollyal és úgy tervezt, hogy a mészárlás után magával is végez.

A Központi Nyomozó Főügyészség ügyészei a vádiratban indítványozták, hogy a közel másfél éve rácsok mögött lévő férfit a bíróság ítélje börtönbüntetésre és magatartási szabályként írjon elő számára indulatkezelési terápiát - írja az Origo.

Ha Ön vagy a környezetében valaki krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában