Magyarázkodik...

2022.07.01. 12:13

Súlyos dolgokat állít az utolsó szó jogán VV Fanni feltételezett gyilkosa

Novozánszki Fanni feltételezett gyilkosa, B. László lehetőséget kapott, hogy a saját védelmében felszólaljon az utolsó szó jogán.

VV Fanni, azaz Novozánszki Fanni még 2017-ben tűnt el nyomtalanul. Szülei két nappal később a lakásában mindent rendben találtak, lányukat mégis mintha a föld nyelte volna el. Nem adott életjelet magáról, így a rendőrség segítségét kérték - írja a Bors.

A nyomozás során több terhelő bizonyíték is előkerült, melyek alapján megtalálták a valóságshow szereplőjének feltételezett gyilkosát, B. Lászlót. A férfinél történő kutatás során előkerült egy darab kötél, amellyel feltehetően megfojtotta a lányt. Megtalálták rajta Fanni vérét, valamint néhány fémszálat is, amely az általa utoljára viselt türkizkék felsőjéről származott. 

A vádlott azt állította, nem emlékszik arra, hogy a kötél a tulajdonában lett volna. Az állítását a saját nagyapja cáfolta meg, a vallomásában ugyanis a férfi elmondta, felismeri, hiszen korábban ő maga kötött rá hurkot.

A legerősebb bizonyíték a garázs kamerái által rögzített videófelvétel, amelyen egyértelműen látszik, hogy a gyanúsított a karjaiban vitte az akkor már védekezésre képtelen lányt. A zárt garázson keresztül át cipelte, egészen egy bérelt autóig, melynek csomagtartójába tette. 

A csomagtérben 3 deciliter vért találtak, amely Fanni testéből szivárgott. Idővel a nyomozást az FBI szakértői is segítették, akik a jármű adatai alapján hatméteres pontossággal bemérték azt a Duna parti szakaszt, ahol B. László megszabadulhatott a holtesttől. Ám az azóta sem került elő.

Forrás: Bors

Valószínűleg már soha nem derül ki, miért tűnt el VV Fanni, de B. László az utolsó szó jogán felszólalt önmaga védelmében. Kiderült, a vádlott nagymamáját is meghallgathatták volna, de a korára hivatkozva, mentességi jogával élve nem akart vallomást tenni, ezért hivatalosan is befejeződött a bizonyítási eljárás és a meghallgatások sora.

B. László a saját maga által írt védőbeszédben igyekezett minden vádpontot cáfolni az üggyel kapcsolatban. Azt állítja, Fanni magatehetetlen állapotban feküdt, amikor a lakására ért, azért mert "túlszívta magát" a B. Erika által adott drogból. Kórházba akarta vinni, de Erika nem engedte, megoldóemberekkel egyeztetett, akik segíthettek volna Fanninak.

A találkozó a Rákospataknál volt.

Odament és átadta bmw-s embereknek Fannit, majd elhajtott és Siófokra indult az első számú tanúval.

Onnan reggel Dunavecsére ment. Az úttal kapcsolatban több általa vélt ellentmondást sorolt fel. Szerinte hanyag volt a nyomozás, a köztéri kamerákat és a haladási sebességet illetően. Volt, ahol 250 km/órás sebességgel kellett volna haladnia, hogy megvalósuljanak a leírt adatok. Állítása szerint az útvonal bizonyos pontjait sem érintette.

Termények rakodása volt a feladata a dunavecsei kikötőben, megszűnt a munka és meg akart győződni róla, hogy valóban ez történt és nem vágták át. Azért ment oda, hogy a saját szemével győződjön meg erről.

Érthető, hogy a vádlott mindenképpen szeretné elkerülni, hogy elítéljék és 30 évre rács mögé kerüljön, de azt állítani, hogy mindenki csak egyféleképpen tud hurkot kötni, nem állja meg a helyét. Emellett arra is kitért, hogy az autókölcsönzőben a jármű tisztítása alatt a takarító nem talált a kötélből származó szálakat, amit, lássuk be, kellő szakmai hozzáértés nélkül senki sem tudna eldönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!