A targoncakezelő fia halt meg

2022.08.12. 10:43

Ötéves kisfiúra borult egy munkagép Zalaegerszegen, nem élte túl

Megbillent a munkagép, a kisgyerek pedig alászorult.

Fotó: Shutterstock

A Zala megyei hírportál információi szerint anyagrakodás közben borult rá a targoncát kezelő férfi kisfiára a munkagép. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók a mentőkkel közösen kiemelték a sérültet a jármű alól. 

 A mentők elindultak a kórházba a súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett gyermekkel, de az életét már nem lehetett megmenteni.  

A TV2 Tények úgy tudja: úgy történt a szörnyű baleset, hogy az apa összekötött vaslapokat emelt a géppel, miközben a gyereke mellette ült. A vasakat tartó kötél váratlanul elszakadt, a targonca pedig megbillent. A gyerek a több száz kilós munkagép alá szorult. Az apa sokkos állapotban azonnal segítséget hívott, de nem tudták megmenteni az életét.

A történtekre tekintettel foglalkozás körében elkövetett halált okozó veszélyeztetés miatt indulhat eljárás. Ennek büntetési tétele egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés. Az ügyről a rendőrség nem adott ki tájékoztatást. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!