Krimi

2022.09.30. 10:46

Máris emberéletet követelt a láthatatlan gyilkos Baján

Meghalt egy ember szén-monoxid-mérgezésben egy bajai családi házban - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pénteken az MTI-t.

Fotó: Shutterstock

Csütörtökön késő este érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint feltehetően szén-monoxid-mérgezés történt a Mazsola utcában - írták.

A bajai tűzoltók légzőkészülékben hatoltak be a családi házba, ahol kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. 

A szén-monoxid nagy valószínűséggel a fürdőszobai bojler hibás működése miatt keletkezett.  A családi házban három ember volt, egyikőjük életét már nem lehetett megmenteni, a másik két embernek nem esett baja.

Felhívták a figyelmet, hogy a szén-monoxid színtelen, szagtalan gáz, akkor jön létre, ha a nyílt égésterű fűtőeszköz vagy vízmelegítő környezetében nincs elég levegő vagy meghibásodik a készülék.

A nyílt lánggal működő berendezéseket tanácsos évente egyszer szakemberrel megnézetni, és gondoskodni kell arról is, hogy környezetükben a levegő-utánpótlás biztosítva legyen. Nem elég néha ablakot nyitni, állandó, automatikus szellőzésre van szükség, ezért az új, jól szigetelő ablakokba is légbevezetőt kell szerelni

 - hívták fel a figyelmet.

Mivel a szén-monoxidot sem az emberek, sem az állatok nem tudják kiszagolni, nélkülözhetetlen egy jó minőségű szén-monoxid-érzékelő ott, ahol nyílt lánggal működő eszközzel fűtenek vagy melegítik a vizet - áll a közleményben.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!