Elképesztő baleset

2022.09.19. 11:00

Rendőrök elől menekült, családi házba csapódott Rozsályon egy brit férfi az autójával

Megdöbbentő dolog derült ki róla.

Illusztráció: Shutterstock

A csengeri határrendészek és a Nemzeti Adó-és Vámhivatal munkatársai szombaton éjszaka egy brit rendszámú autót akartak ellenőrizni, amikor a sofőr a rendőri jelzés ellenére sem állt meg – derül ki a Tények.hu cikkéből. 

A kocsi vezetője menekülni próbált, így nagy sebességgel továbbhajtott, majd Rozsályban egy családi ház kerítését kidöntve, az épület falának csapódott.

Az autót egy 45 éves brit állampolgár vezette, két utasa pedig érvényes pakisztáni útlevéllel rendelkező férfi volt, akik Magyarországon való jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.

A rendőrök a balesetben megsérült járművezetőt és két utasát orvosi ellátás után előállították a Csengeri Határrendészeti Kirendeltségre.

Forrás: Police.hu

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a sofőrt embercsempészés miatt kihallgatta, mivel az eljárás adatai szerint anyagi haszonszerzés céljából segítette volna Nyugat-Európába juttatni a két pakisztáni állampolgárt. A férfit előállították és letartóztatását indítványozták.

A két pakisztáni határsértőt - akik az eljárás adatai szerint Románia felől illegálisan lépték át az országhatárt – az eljárás során a csengersimai közúti határátkelőhelyen átadják a román határőröknek.

Az embercsempészés alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható – derült ki a Police.hu közleményéből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!