Krimi

2022.11.06. 15:55

„A halála elkerülhetetlen volt” – eltemették a fociedzés után meghalt 12 éves Áront

Áron az edzés után összeesett, az életét már nem tudták megmenteni.

Forrás: Bors

Edzés után vesztette életét szerda délután egy 12 éves kisfiú az erdélyi Gyimesközéplokon. Tímár Áron még hazament az iskolából, megebédelt, majd részt vett a csapata edzésén. A foglalkozás után rosszul lett, és a pálya szélén összeesett. A mentők egy órán át küzdöttek az életéért, de nem tudtak rajta segíteni – írja a Bors.

Összetört a család

Áron, akit szombaton eltemettek, az őt ismerők szerint egy életvidám, kedves kisfiú volt. Nagy álmokat szövögetett, és azok megvalósulásáért mindent el is követett.

 

„Áronka egészen pici korától focista szeretett volna lenni. Leginkább a pályán érezte magát elemében. Ronaldo volt a példaképe, az ő videóit nézegette állandóan a YouTube-on, hogy aztán a pályán gyakorolhassa a mozdulatokat. Természetesen erdélyi fiúként megszállottan szerette a magyar labdarúgást, és arra vágyott, hogy egyszer a nemzeti válogatott mezét magára húzhassa” 

 

– mondta Áron apjának testvére a Borsnak. „Még élnie kellene, méghozzá nagyon sokáig” – zokogott Hajnalka.

A LOKI SE tájékoztatása szerint a fiatal játékos halálát egy veleszületett rejtett szívbetegség okozta, amely sajnos nem gyógyítható.

 

„A család tájékoztatása szerint a halál elkerülhetetlen volt az orvostudomány jelenlegi állása szerint. A szívhiba miatt infarktust kapott”

 

– írta a gyimesközéploki klub a Maszol megkeresésére.

Áronért fognak játszani

A fiú edzője is megszólalt. A csapat bajnoki meccsükre készült, amikor megtörtént a tragédia.

„A gyermekek egyöntetűen azt mondták, hogy mindenképpen szeretnének játszani, hiszen a következő mérkőzés éppen jövő szombaton lesz, azon a pályán, ahol Áron összeesett. Ők Áronért mindenképpen szeretnék lejátszani a következő bajnoki mérkőzést” – magyarázta az edző.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!