Krimi

2022.12.15. 11:32

Újabb megrázó részletek a fülöpjakabi anyagyilkosságról

Nevelőszülőktől hozta el anyja a fiát, aki később megölte őt. Emberölés bűntette miatt csütörtökön elrendelték a 14 éves fiú letartóztatását.

Ebben a házban verte agyon édesanyját a kegyetlen fiú

Forrás: Bors

Fotó: Bánkúti Sándor

Az ügyészség közleményéből kiderült, a fiú egy baltával végzett a saját anyjával.

 

A megalapozott gyanú szerint a fiatalkorú a fülöpjakabi otthonában baltával több ütést mért a vele együtt élő anyja fejére, aki a bántalmazás következtében a helyszínen életét vesztette. 

 

A cselekménye nyomainak eltüntetését követően elhagyta az ingatlant. Elfogására Kazincbarcika közelében, rokonainál került sor. A nyomozók a fiút őrizetbe vették és emberölés bűntette miatt gyanúsítottként kihallgatták – írja a boon.hu.

A Bors helyszíni riportjában azt írja: még mindig képtelenek napirendre térni a helyiek Fülöpjakabon a hétfői tragédia után. A rendőröket egy helyi férfi értesítette, miszerint holtan találta élettársát a közös ágyukban. Nem sokkal később kiderült, hogy az asszonyt meggyilkolták, olyan súlyosan bántalmazták, hogy a helyszínen meghalt.

A pár és a hetedik osztályos Levente életéről nem sokat tudnak a helyiek, a család ugyanis alig két hónapja költözött a településre, először csak a szülők, majd egy hónapja Levente is megérkezett. A pár mind a két tagja egy helyi lovászatban dolgozott, Mihály állandó munkatársként, Szilvia pedig beugrós volt az állatok mellett. A helyiek szerint teljesen átlagos család volt az övék, korán reggel elbicikliztek munkába, késő délután tértek haza. A gyerek viszont nem akart iskolába járni. 

 

Minden egyes reggel Mihály biciklire pattant, és ment a lovak mellé, úgy tudjuk, hogy nagyon szereti a főnökét, és jól is bánik a lovakkal

 

– mesélték a lapnak a környékbeliek, akik elmondták, hogy a család a férfi főnökének a házában lakott. Sokan úgy tudják, hogy a kis Leventét azért hozták később a településre, mert a fiú korábban nevelőszülőknél élt.

 

– Úgy hallottuk, hogy nevelőszülők nevelték, nem a biológiai apja, ezért hozta Szilvia és Mihály később ide őt is, hogy egy család legyenek. Egy hónapja már itt voltak és dolgoztak, amikor egy nap elutaztak, és Leventével jöttek vissza 

 

– mesélték a szomszédok. A fiú azonban nehezen illeszkedett be, egész nap csak kerékpározott a házuk előtt le-föl. Azt senki nem tudja, mi vezethetett odáig, hogy kezet emelt az édesanyjára.

A teljes cikket ide kattintva lehet elolvasni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!