Krimi

2023.04.25. 12:24

15 éves lányt erőszakolt meg két tinifiú Miskolcon

Javítóintézetbe kerülhetnek.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Doidam 10

Szexuális erőszak bűntette miatt vádat emelt a Miskolci Járási Ügyészség két 15 éves fiú ellen, akik bántalmaztak és megerőszakoltak egy szintén 15 éves lányt – tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség kedden az MTI-t.

A közlemény szerint a vádlottak tavaly májusban Miskolcon, egy villamoson beszélgetést kezdeményeztek a lánnyal, akit megkértek, hogy szálljon le velük, majd elkísérték egy patakparti elhagyott területre. 

„Itt az egyikük komoly szándék nélkül arra kérte, hogy prostituáltként dolgozzon nekik.” Amikor a sértett nemet mondott, arra szólították fel, hogy „szexuális cselekményt végezzen számukra” – írta a főügyészség a vádirat alapján.

A lány ekkor is tiltakozott, mire mindkét vádlott arcon harapta, majd egyikük lefogta a sértett kezét, míg társa szexuális erőszakot követett el ellene.

A bántalmazott el akart menni a helyszínről, de az egyik fiú megrúgta és többször megütötte. Ezután visszakísérték a lányt a villamosmegállóhoz, majd a vádlottak felszálltak egy villamosra, „a cselekmény hatása alatt lévő sértett” a helyszínen maradt.

A vádirat szerint a két támadó rövid időn belül visszatért, a lányt egy másik parkos részre vitték, ahol ismét szexuális cselekmény elvégzésére szólították fel. Mivel a bántalmazott ezt nem akarta megtenni, az egyik vádlott megütötte, majd a sértettet otthagyva távoztak a helyszínről.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottakkal szemben javítóintézeti nevelést indítványozott – írták a közleményben a boon.hu szemléje szerint.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!