Krimi

2023.04.03. 12:05

Vadászpuskával lőtte fejbe apját a tini, nem kell börtönbe mennie

Ezért ítélik kényszergyógykezelésre a fiút.

Illusztráció.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Roman Kosolapov

A 19 éves fiatalember tavaly májusban megdöbbentő módon végzett édesapjával, aki elismert vadász és erdész volt Szulokban és Barcs környékén. 

A fiú azzal magyarázta tettét, hogy az apja akadályozta a világmegváltó terveit, s maga volt az Antikrisztus a szemében, ezért napokig azon gondolkodott, hogyan ölhetné meg. 

A gyilkosság napján Barcs és Szulok közötti úgynevezett Posta úton megálltak, hogy kizsigereljenek egy korábban elejtett vaddisznót. 

A fiú felvett egy fülvédőt, csőre töltötte a vadászpuskát, és hátulról fejbe lőtte apját. A gyilkosságról hangfelvételt készített. Később visszatért, hogy a nyomokat eltüntesse, a holttestet 25 méterre az erdőbe húzta és ágakkal, avarral takarta le. 

Másnap magához vette apja további fegyvereit és Budapestre szökött. Ott fogta el a TEK.

Az ügyészség most kóros elmeállapota miatt felmentését, egyben kényszergyógykezelését indítványozta - tájékoztatta a Somogy Vármegyei Főügyészség az MTI-t.

A főügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában azzal indokolta a fiatalember felmentésére és kényszergyógykezelésére tett indítványt, hogy az elkövető a kóros elmeállapota miatt képtelen volt cselekménye következményeinek felismerésére vagy arra, hogy e felismerésnek megfelelően cselekedjen, ezért nem büntethető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában