Krimi

2023.05.20. 16:22

Lövöldözéssel fenyegetőzött egy 13 éves lány Tatán, a TEK is kivonult

Egyesek szerint csupán "menőzni" akart, de a diákok és a szüleik félnek.

MW

Illusztráció: Shutterstock

Fotó: Lydia Vero

Egy diáklány pénteken lövöldözéssel fenyegetőzött a tatai Vaszary János Általános Iskolában. A Terrorelhárítási Központ munkatársai is kivonultak, azonban akciót nem indítottak.

A Ripost az iskola egyik tanulójának rokonával vette fel a kapcsolatot, aki megrázó dolgokat mondott el: a fenyegetőző általános iskolás egy csupán 13 éves kislány, akinek a valós szándék nélküli fenyegetései azért adhattak okot aggodalomra, mert a gyermek apukája a Magyar Honvédségnél dolgozik katonaként.

A diáklány így úgy érezhette, hogy  népszerűbb vagy "menőbb" lehet, ha ilyen dolgokat mond. Ez azonban hatalmas hiba volt  elmúlt időben történt hasonló tragédiák . Csupán néhány napja ugyanis Szerbiában egy szintén általános iskolás diák fegyverrel ment be az intézményébe, és ott több diáktársát meggyilkolta.

A lap információi szerint a tatai iskolában a diáklánnyal és közvetlen környezetével elbeszélgetett a tantestület az ügy részleteiről, azonban az iskola más osztályainak tagjai és a szülők egyelőre nem kaptak semmilyen tájékoztatást az incidensről.

Illusztráció: Shutterstock
Fotó: mangpor2004

A szülők közül többen is félelmüket fejezték ki az üggyel kapcsolatban, gyűlnek az aggódó hozzászólások az esettel kapcsolatos cikkek alatt, amelyben nagyszülők, szülők, és az iskolába járó diákok próbálnak meg információt szerezni, az őket személyesen érintő problémáról. A helyi médium Facebook-oldalán például egy nagymama fejezte ki félelmét:

Azt hiszem, hogy ez a magyarázat süket duma. Nekem is ebbe az iskolába jár az unokám, és joggal féltem, mert az ilyen gyerekek kiszámíthatatlanok. Hogyan lehet ezt a gyerekeknek megmagyarázni?

Emellett az általános iskolai tanulói is értetlenül állnak az incidenssel kapcsolatban.

Valaki tud még információt az üggyel kapcsolatban? Ide járok és őszintén picit félek..(privátban várom az üzeneteket).

- írta a fenyegetőző kislány egyik iskolatársa.

Az incidenssel kapcsolatban a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőrfőkapitányság elmondta, konkrét, folyamatban lévő ügy részleteiről a rendőrség nem adhat tájékoztatást. Azonban a rendőrség néhány nappal a tatai esetet megelőzően háttérmegbeszélést tartott az iskolai lövöldözések témakörével kapcsolatban.

Hogy mint mondott az incidenssel kapcsolatosan az ORFK szóvivője, kiderül a Ripost cikkéből.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!