Krimi

2023.05.23. 14:07

Öt év börtönt kapott a győri diák, aki összeszurkálta a tanárnőjét

A diák még 2019 decemberében több késszúrással megsebesítette tanárát egy hármas osztályzat miatt.

Forrás: kisalfold.hu

Fotó: Huszár Gábor

A Győri Törvényszék öt év fiatalkorúak börtönére ítélte még tavaly októberben a fiatalt, azzal a kitétellel, hogy feltételesen a szabadságvesztés felének kitöltése után szabadulhat.

Ezt az ítéletet dr. Péntek László tanácselnök annyiban változtatta meg hétfőn jogerősen, hogy az öt év kétharmadának kitöltése után szabadulhat feltételesen Így jó magaviselet esetén ez 3 év 4 hónap lehet, amibe még beszámítják a letartóztatásban töltött 4 hónapot és az ez idáig bűnügyi felügyeletben töltött időt is.

Mivel a vádlott diák, még nem töltötte be a 18. életévét a bűncselekmény elkövetésekor, ezért fiatalkorúak börtönébe vonul. A bíró viszont a tárgyalás végén felhívta a figyelmet arra, hogy ha betölti a 21. életévét, akkor átkerül a felnőtt büntetésvégrehajtási intézetbe, ahol szigorúbbak a szabályok. 

A fiú az egész tárgyalást lehajtott fejjel, mozdulatlanul hallgatta, míg szülei mögötte ültek. Őket láthatóan felkavarták az ügyész szavai. 

Véleményüket többször határozott fejrázással nyilvánították ki – írja a Kisalföld.

Dr. Horváth Péter kiemelte, hogy a vádlott egy jóravaló, jól tanuló diák, akiben nincsen gyilkos hajlam, azonban ezt szembe kell állítani azzal, amit tett. Az iskolafolyosó kamerája felvette a cselekményeket, amin egy brutális kivégzés látszik.

Fotó: Huszár Gábor / Forrás: kisalfold.hu

– Előszőr hátulról lapockán szúrta a tanárnőt, majd a földön fekvő sértettet dühösen, erőből még kétszer ledöfte. Az hogy nem történt tragédia, csakis a tanárnő védekezésén múlott. A vádlott ölni akart! 

– hangsúlyozta az ügyész.

– Nem az a lényeg, hogy utólag mit gondol a vádlott, hanem, hogy akkor mit akart és tett meg. Nem érdekelte, hogy meghal-e a tanárnő. Abbahagyhatta volna az egészet az első szúrás után is, de nem tette. A támadásnak az osztálytársak vetettek véget. Ráadásul két tanórán át szervezte, hogyan fog bosszút állni az általa nem jogosan megítélt hármas érdemjegyért. A kiváltó ok egy igazságtalannak tartott döntés volt – mondta dr. Horváth Péter, aki szerint

az eset társadalomra gyakorolt hatása miatt nem lehet elbagatelizálni a büntetést.

A vádlott késelő diák elmondta, hogy hamarosan meglesz az érettségije, eddig minden jelesre sikerült, már csak a szóbeli vizsgák vannak hátra. Csoportos terápiára jár. Azt is elárulta, hogy decemberben megkíséreltek a sértett tanárnővel mediáció keretében rendezni a viszonyukat, de végül nem jött össze. Mint mondta, a tanárnő még nem áll rá készen, időre van szüksége.

A Kisalföld tárgyaláson készült teljes tudósítását ide kattintva lehet elolvasni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!