határidő: június 21.

2019.06.02. 11:37

Még lehet nevezni az 5. Kulturális Filmek Fesztiváljára

Még három hétig, június 21-ig lehet nevezni a Kárpát-medencei magyar kultúra értékeiről készített rövidfilmekkel az augusztus 22. és 25. között megrendezendő 5. Kulturális Filmek Fesztiváljára – közölte Bolyáki Gábor fesztiválalapító.

A versenyen azok a rövid, legfeljebb 330 másodperc hosszú internetes videók indulhatnak, amelyek pozitív példákkal mutatják be a ma is élő helyi magyar kultúra értékeit és azok nemzeterősítő szerepét.

A versenyfilmeket Magyarországon, illetve a Kárpát-medence magyarok lakta területein kell forgatni, a helyi magyar kultúrát kell feldolgozni,

készítésük ideje pedig 2018. szeptember 1-től 2019. június 21-ig terjedhet – olvasható a versenykiírásban.

A legjobb filmek készítőit idén több mint kétmillió forint értékű díjakkal jutalmazzák.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa által felajánlott fődíj 800 ezer forint, a második helyezett alkotásé 400 ezer forint, a harmadik helyezett díja 250 ezer forint, emellett az alkotók további különdíjat is kaphatnak.

A közönségdíj 300 ezer forint, amelyet a www.tudositok.hu oldalon mért közösségi aktivitások alapján augusztus 3-ig legnépszerűbb videó érdemel ki.

A közönség értékelése alapján a szatmárcsekei döntőbe jutott versenyfilmekről pontozással dönt a zsűri, majd az alkotók részvételével augusztus 24-én Szatmárcsekén személyesen értékelik a filmeket.

A zsűri tagja lesz Koltay Gábor és Buglya Sándor Balázs Béla-díjas filmrendezők, Varjú Frigyes, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. nemzetiségi és külhoni műsorainak főszerkesztője és Kobza Miklós online média szakértő.

A tavalyi verseny fődíját a Váraljai kávézó – az élő történelem Ungváron című filmjükért a közmédia kárpátaljai tudósítói, Kovács Géza és Vass Tamás kapták.

A részletes versenykiírás a www.tudositok.hu oldalon érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában