ingyenesen látogatható

2019.07.18. 13:56

Mintegy hétezren jártak júniusban a Gül Baba Kulturális Központnál

Többségében magyarok látogatják, de a turisták mintegy negyven százaléka külföldről érkezik, főként Törökországból.

Forrás: MTVA

Fotó: Jászai Csaba

„Mintegy hétezren látogatták meg júniusban a Gül Baba Türbéjét és a látványosságot körülvevő Gül Baba Kulturális Központot” – közölte a Gül Baba Türbéje Örökségvédő Alapítvány.

Az alapítvány a múlt hónapban a korábban mért látogatottságok mintegy kétszeresét regisztrálta.

A statisztikák szerint a budapesti látványosságot többségében magyarok látogatják, de a turisták mintegy negyven százaléka külföldről érkezik, főként Törökországból.

Az ingyenesen látogatható komplexum népszerűsége nemcsak az egzotikus, keleti hangulatának köszönhető, hanem a június elején megnyitott Porcelánra festett kultúrák című Herendi porcelán kiállításnak is, amely szeptember végéig tart nyitva.

Gül Baba felújított türbéje
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

A komplexumban pezsgő kulturális élet zajlik. Az ingyenes kézműves worskshopokon és koncerteken tavaly október óta több száz érdeklődő és számos iskolás csoport vett részt, de népszerűek a kihelyezett történelem órák is, amelyeken a diákok Gül Baba korát és a két nép közötti kapcsolatot a helyszínen, testközelből ismerhetik meg.

Díszes rózsakerti pergola Gül Baba bektási dervis,„a Rózsák atyjának” XVI. századi türbéje mellett
Fotó: Jászai Csaba / MTVA

Az év hátralevő részében további koncertek és kézműves foglalkozások várják az érdeklődőket, valamint októberben egy Budapest történetét bemutató tárlat váltja a Herendi kiállítást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában