Élet a fronton túl

2019.09.04. 11:35

Tájházaink első világháborús emlékeit mutatják be a Skanzenben

Az adott település első világháborús emlékeit mutatják be az ország különböző pontjairól érkező tájházak szombaton a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban az Élet a fronton túl tematikus évhez kapcsolódva.

Szentendre, 2019. június 1. Látogatók a Kisalföld népi építészetét bemutató épületeknél az ötvenkét éve megnyitott Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum területén. Balra a Szilsárkányból származó kovácsmûhely. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Forrás: MTVA

Fotó: Jászai Csaba

Az érdeklődőket kiállítások, világháborús katonadalok és verbunkok várják, megismerhetik az akkori viseletet és öltözködést, „szükségételeket” kóstolhatnak, katonai kitűzőt, regrutaszalagot, pénznyakéket és dísztányért készíthetnek háborús minták felhasználásával, valamint Tájházaink I. világháborús emlékei címmel előadásokat hallgathatnak – közölte az intézmény.

A rendezvényen mások mellett a Turai Zsinnyegő Néptáncegyüttes és a Turai Férfi Dalárda, a Kacaj Népzenei Trió és az Énekes Lenke Hagyományőrző Egyesület, a Czibere Népi Együttes és az Uszódi Hagyományőrző Néptáncegyüttes szórakoztatja a közönséget.

A programokat népdaltanítás, táncbemutató és -tanítás, citerázás, harmonikázás, közös éneklés, népviseleti ruhapróba és népi ügyességi játékok bemutatása színesíti.

A rendezvény a Magyarországi Tájházak Központi Igazgatósága és a Muharay Elemér Népművészeti Szövetség közös szervezésében valósul meg.

Borítókép: Látogatók a Kisalföld népi építészetét bemutató épületeknél a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum területén

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában