Jubileum

2019.10.04. 20:21

Különleges ünnepi koncertet adnak a Virtuózok tehetségei

A tehetség elemi erejű kitörésének ünnepe lesz a hangverseny.

A Virtuózok tehetségei december 30-án a Müpában két, különleges ünnepi koncertet adnak: lesz egy délutáni és egy esti előadás is

– írja a hirado.hu.

A Virtuózok ünnepi, évfordulós hangversenye a klasszikus zene folyamatos újjászületését közvetíti az elmúlt 5 év legtehetségesebb felfedezettjeinek bemutatásával

– A tehetség elemi erejű kitörésének ünnepe lesz a koncert – mondta Batta András Széchenyi és Erkel-díjas zenetörténész, zsűritag, a koncertet szervező Kis Virtuózok Alapítvány elnöke. Hozzátette, a Kis Virtuózok Alapítvány segítségével megpróbálják segíteni a fiókákat a zenei pálya első szárnypróbálgatásaiban.

A szólistákat a Virtuózok Zenekar kíséri, amely Szüts Apor művészeti vezetésével ezen a hangversenyen mutatkozik be, valamint a Virtuózok Kamaraegyüttes, amely 2019 februárjában alakult.

A tehetségkutató eddigi nyertesei közül az estén színpadra lép többek között Boros Misi, aki 11 évesen robbant be a Virtuózok világába, Gertler Teo, a 12 éves kis hegedűvirtuóz, Balázs-Piri Soma zongorista, akit már most olyan sztárok kérnek fel, hogy közreműködjön koncertjükön, mint Plácido Domingo.

Szintén színpadra lép ezen a hangversenyen Lugosi Dániel Ali klarinétművész, a Virtuózok első abszolút győztese, Beke Márk harsonavirtuóz, a hegedűs Abouzahra Amira és a vietnámi származású, de immár magyar állampolgár tenorista, Ninh Đức Hoáng Long.

Ezen az estén mutatkoznak be először egy előadáson a tehetségkutató Kamara Virtuózok című ötödik évadának felfedezettjei, köztük a három döntős csapat: a nyertes TanBorEn Trió, a Flautica fuvolaegyüttes, valamint Sárközy Lajos és zenekara.

Az est sztárvendége a tehetségkutató megszületésétől kezdve a Virtuózokkal tartó népszerű zsűritag, Kossuth-, Liszt Ferenc- és Prima Primissima-díjas operaénekesnő, Miklósa Erika lesz.

Borítókép: A Kamara Virtuózok 3. fordulójának versenyzői

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!