Szerelmes Shakespeare

2019.10.03. 14:40

Már lehet nevezni a Nemzeti Színház szpotjátékára

A játékra egy Shakespeare-t népszerűsítő, flashmob-szerű, telefonnal készített kisfilmet várnak.

Forrás: Youtube

Már lehet nevezni a budapesti Nemzeti Színház fiatalok számára meghirdetett szpotjátékára, amelyre egy Shakespeare-t népszerűsítő, flashmob-szerű, telefonnal készített kisfilmet várnak.

Elindult a nevezés a Nemzeti Színház szpotjátékára, amit fiataloknak hirdettek meg. A Shakespeare-t népszerűsítő, flashmob-szerű, telefonnal készített kisfilmeket december 1-ig várják a jelentkezőktől.

A Szerelmes Shakespeare címmel 15-25 éves fiatalok számára meghirdetett versenyre a jelentkezőktől egy általuk választott Shakespeare-szövegrészletet várnak, amelyet egy tetszőleges, nyilvános helyen mondanak el és vesznek fel telefonjukkal.

A Nemzeti Színház decemberben mutatja be A vihar című drámát, amely Shakespeare utolsó műve. A repertoárján évek óta nagy sikerrel fut Shakespeare két másik darabja, a Szentivánéji álom, és az Othello is, ezek központi témája szintén a szerelem.

A felhívásra önállóan vagy párban készített flashmob-szerű telefonos videóval lehet jelentkezni.

A kisfilm bárhol elkészülhet, ahol mások előtt népszerűsíteni lehet Shakespeare-t.

„Arra bíztatjuk a fiatalokat, hogy mondjanak el egy általuk választott szövegrészletet Shakespeare-től egy tetszőleges nyilvános helyen, vegyék fel telefonjukkal, és küldjék el nekünk. Legyenek bátrak és kreatívak!”

– írják a Nemzeti Színház " target="_blank" rel="noopener">Facebook-oldalán.

A kész videókat, amelyek maximum 1 percesek lehetnek, a Nemzeti Színház Instagram-oldalára töltik fel a beérkezésük sorrendjében.

A kreatív videókat háromtagú zsűri – Szász Júlia színművész hallgató, valamint Farkas Dénes és Rácz József színművész – értékeli majd. A játék eredményhirdetését december 10-én tartják.

A díjkiosztót A vihar című darab bemutatóján, december 20-án a Nemzeti Színház nagyszínpadán rendezik meg.

A játékban a közönség is szavazhat, a saját névvel ellátott videókat és a közönség szavazatait a [email protected] email címre várják. Az új pályázatot a tavalyi, Az ember tragédiája előadásához kapcsolódó szpotverseny sikere nyomán hirdetette meg a Nemzeti Színház.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában