történelem és művészet

2019.10.06. 13:06

Stuttgartban is bemutatják az Elfolyó idő című kiállítást

Az 1989-es eseményeket, a nyugati határnyitás évét felidéző kiállításon a Magyar Művészeti Akadémia képzőművészének munkái láthatók.

Az M5 kulturális csatorna híradójában elhangzott, hogy a tárlat nyáron a passaui Modern Művészetek Múzeumában debütált. A határnyitás harmincéves évfordulóján az MMA akadémikus tagjainak munkái a művészet nyelvén idézik meg a német-magyar kapcsolatok kiemelten fontos kulturális állomásának számító történelmi eseményt.

Barabás Márton festőművész a műsorban elmondta: nagyon fontos dolog és ma is büszkék lehetünk arra, hogy akkor nem történt katasztrófa és valakik vállalták azt, hogy a Magyarországon tartózkodó kelet-német menekülteket átengedték a határon. Ennek az eseménynek az apropóján rendezte a Magyar Művészeti Akadémia az első kiállítását Passauban Tordai Lelkó Gábor müncheni konzul kezdeményezésére és ez a kiállítás került most át Stuttgartba.

A kiállításon képző- és iparművészek munkái is láthatók, az anyag egyik emblematikus darabja Orosz István Továrisi konyec feliratú plakátja. A német közönség ezen kívül Aknay János, Árendás József, Bakos István, Barabás Márton, Baráth Ferenc, Csáji Attila, Elekes Károly, Farkas Ádám, Gaál József, Jovián György, Kovács Péter, Kulinyi István, Lajta Gábor, M. Novák András, Prutkay Péter, Stefanovits Péter, Szabó Menyhért, Szabó Tamás, Szemadám György, Szőcs Miklós TUI, Szurcsik József és Véssey Gábor alkotásaival találkozhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában