Womex

2019.10.10. 13:46

Újra Magyarország ad otthont a világzenei expónak

A rendezvény a népzene és világzene területéről minden fontosabb szereplőt összegyűjt a világ mintegy száz országából.

Budapest, 2015. október 23. A litván Ilgi koncertje a Womex világzenei expón a budapesti Mûvészetek Palotájában (Müpa) 2015. október 22-én. Az idei, sorrendben 21. Womexet, amely egyszerre vásár, fesztivál és konferencia, október 21-tõl 25-ig rendezik meg a fõvárosban. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Öt év után jövőre ismét Budapest ad otthont a világzenei expónak.

A Womexet (World Music Expo) 2020-ban a 29. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál részeként szervezik meg a magyar fővárosban.

A kelet-európai térség legnagyobb világzenei eseménye, az elmúlt héten immár negyedszer megrendezett Budapest Ritmo fesztivál sikerének is köszönhető, hogy a Womex 1994 óta íródó történetében 1995 után jövőre másodszor is Budapest lesz a Womex házigazdája közölte a szervező a Hangvető csütörtökön.

A Womex nemcsak a világ legfontosabb világzenei összejövetele, amelyet évente rendeznek meg Európa valamelyik kulturális központjában.

Mint írták,

a Womex egyszerre vásár, világzenei showcase fesztivál és konferencia: a népzene és világzene területéről minden fontosabb szereplőt összegyűjt a világ mintegy száz országából.

Kiadók, koncert- és fesztiválszervezők és előadók nagyszabású nemzetközi találkozása ez, amely középpontjában a különböző nemzetek köztük a rendező, 2020-ban Magyarország zenei kultúrájának megismertetése áll.

A Cafe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében vasárnap zárult Budapest Ritmón egyebek mellett zöld-foki szigeteki, portugál, etióp, ecuadori, perui, szerb, francia, albán, olasz és természetesen magyar előadók léptek fel nagy sikerrel az Akvárium Klubban, a díszvendég pedig Lengyelország volt. A Budapesti Ritmo Díjat idén Hilde Björkum vehette át, aki 29 éve vezeti Skandinávia legnagyobb világzenei rendezvényét, a Förde Traditional and World Music Festivalt. Björkum mintegy húsz magyar együttest mutatott be Norvégiában, köztük a Muzsikást, Lajkó Félixet és a Cimbalibandet.

Borítókép: a litván Ilgi koncertje a Womex világzenei expón a budapesti Művészetek Palotájában (Müpa) 2015. október 22-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában