Vízenjárók

2019.11.06. 11:45

Az igazságszolgáltatás visszáságairól írt szatírát Medveczky Balázs

Új könyvében azt mutatja be, mit tesz az igazságszolgáltatás által emberekre ruházott hatalom.

Budapest, 2013. december 16. Medveczky Balázs, a Magyar Televízió (MTV) Zrt. vezérigazgatója a Magyar Média Mecenatúra programról tartott sajtótájékoztatón a budapesti Muzikum Klubban 2013. december 16-án. Az ünnepek alatt a közmédia több mint 20, a mecenatúra által támogatott alkotást mutat be.

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Medveczky Balázs új szatirikus regénye egy nem létező térben és történelmi időben játszódik, egy nagyon ősi, primitív körülmények között élő, egészen kicsi társadalomról szól, ahol törzsfőnök van, lándzsások tartják fent a rendet és az igazságot olyan emberek szolgáltatják, akik valami miatt képesek a vízen járni. Hogy mi miatt, az csak a történet végén derül ki – mondta el a szerző.

Az abszurd humorral megírt regény inspirációjáról beszélve

Medveczky Balázs hozzáfűzte: számos olyan esetet látott a saját környezetében, ahol megkérdőjelezhetővé vált az igazságszolgáltatás egyes részeinek a működése.

Míg az előző regénye, a Vigyázat, genyorok! című politikai szatíra arról szólt, mivé tudnak bizonyos típusú emberek válni, ha közhatalomhoz jutnak,

a Vízenjárók azt mutatja be, mit tesz az igazságszolgáltatás által rájuk ruházott hatalom.

„Ha igaz az, hogy egy dalszerző egész életében ugyanazt a dalt írja, akkor valószínűleg ez más műfajokra is leképezhető. Nekem a szatíra az a műfaj, amiben el tudom mesélni, mit gondolok a világról” – fogalmazott a könyv írója.

„Medveczky Balázs iróniától hajlított görbe tükrök között szlalomoztatja az olvasót, akinek ezekben néha vissza is kell kacsintania saját világára. Arról nem is beszélve, hogy vigyorogva” – fogalmazott Ugron Zsolna író a kötet ajánlójában.

Az Olvasni Menő Kiadó gondozásában megjelent Vízenjárók című regényt szerdán este mutatják be az Alexandra Pódiumon Budapesten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában