Örök tél

2019.11.27. 09:42

Gera Marina: megterhelő volt a forgatás (videó)

A színésznőt lelkileg nagyon megviselte a film készítése.

Gera Marina színésznõ, az egyik fõszereplõ Szász Attila rendezõ Örök tél címû filmje forgatásának szünetében a Mafilm fóti bázisán 2017. március 10-én. Idén február végén fejezõdött be a Gulág-emlékév, de több film is jelenik még meg a témában, közte Szász Attila nagyjátékfilmje, amelynek bemutatója 2018 februárjában lesz. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Az Örök tél című alkotásban játszott szerepéért a hétfői Nemzetközi Emmy-díj-gálán Gera Marinának ítélték a legjobb színésznőnek járó díjat. A művésznő az eredményhirdetés előtt az M2 Petőfi TV-nek elmondta, hogy már a jelölés is nagy megtiszteltetés volt számára – írja a hirado.hu.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=l9ZoWoxZzFI&feature=emb_logo

„Ez a jelölés sokkal többet ér, mint az a három díj, amit eddig kaptam a filmért” – fogalmazott a színésznő, és hozzátette, hogy a jelölés meglepetésként érte.

Az adásban elhangzott, hogy

Gera Marina volt az első magyar színésznő, akit a tévés Oscar-díjként ismert Nemzetközi Emmy-díjra jelöltek,

amelyen az Egyesült Államokon kívül készült legjobb televíziós produkciókat ismerik el.

Idén 11 kategóriában 21 országból 44 jelöltet válogattak a versenybe. Minden egyes kategóriában négy alkotást vagy művészt jelöltek.

Gera Marina és Csányi Sándor a forgatás szünetében a Mafilm fóti bázisán 2017. március 10-én
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Szász Attila Örök tél című alkotása az 1944-ben a Szovjetunióba deportált sváb magyarok történetét dolgozza fel.

Gera Marina egy fiatal falusi nőt játszik, aki férjét várja haza a frontról, ám őt is egy szovjet munkatáborba hurcolják el.

Az alkotás különlegessége, hogy Emmy-jelölést kapott még Bergendy Péter Trezor című filmje legjobb tévéfilm/minisorozat kategóriában. Mindkét film producere Lajos Tamás, forgatókönyvírója pedig Köbli Norbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában