Mennyből az angyal

2019.11.28. 14:06

Karácsonyi koncertturnéra indul a Ghymes (videó)

Az együttes emellett a január 7-i újévi koncertjére készül.

Budapest, 2015. december 27. Szarka Tamás énekes a Ghymes együttes Nagykarácsony címû jótékonysági koncertjén a budapesti Papp László Sportarénában 2015. december 26-án. MTI Fotó: Marjai János

Forrás: MTI

Fotó: Marjai János

Hamarosan indul Szarka Tamás & Ghymes karácsonyi, jótékonysági koncertturnéja. Az együttes emellett a január 7-i újévi koncertjére készül; Miklósa Erikával és az Óbudai Danubia Szimfonikus Zenekarral lép fel a Müpában hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

A Mennyből az angyal című karácsonyi turné állomásai között december 3-án Vágsellye, december 14-én Gúta, 18-án Komárom szerepel. A koncertsorozat Szombathelyen zárul december 22-én

hangzott el a műsorban.

Szarka Tamás előadóművész, zeneszerző, költő a műsorban elmondta: a január 7-i újévi koncerten az idén készült, Sósósó című új lemezének keresztmetszete hallható. Hatvan tagú, 7-10 éves gyerekekből álló kórussal, az Óbudai Danubia Zenekarral, 9 tagú zenekarával és Miklósa Erikával lép fel; mintegy százan állnak színpadra a Müpában. A koncert próbái most kezdődnek.

Mint a műsorban elhangzott, A Ghymes bemutatja: Szarka Tamás és zenekara újévi koncertje címmel meghirdetett program zenei anyagában a Ghymes legismertebb szerzeményei mellett Szarka Tamás Sósósó című szólóalbumának néhány darabja és a grandiózus 2018. augusztus 20-i budapesti tűzijáték dalai is hallhatók lesznek.

Szarka Tamás az elmúlt évtizedek alatt több mint háromszáz dalt szerzett.

A harmincöt éves Ghymes együttes működése során eddig huszonhét önálló albumot jelentetett meg, amelyekhez a dalszövegek mellett túlnyomórészt a zenéket is Szarka Tamás komponálta. Ő jegyzi a 2018. augusztus 20-i budapesti tűzijáték zenéjét és verseit. A harminc perces, grandiózus mű Szent István király intelmeiről, Magyarországról, annak születéséről, fennmaradásáról és a ma emberének vele való kapcsolatáról szól. Egész estés zenés színházi darabjai is sikert arattak. Több mint háromezer koncertet adott a világ huszonöt országában, négy nagykoncertet a Budapest Arénában, 2016-ban pedig közös koncertet a Grammy-díjas gitárossal, Al Di Meolával olvasható a Müpa honlapján.

Borítókép: Szarka Tamás énekes a Ghymes együttes Nagykarácsony című jótékonysági koncertjén a budapesti Papp László Sportarénában 2015. december 26-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában