Dicsérjétek az Urat!

2019.12.18. 14:10

Slágerlistára kerültek a református templomi énekek

Megjelent a Református énekek című lemezsorozat tizennyolcadik része. A kiadványon évről évre református templomi énekeket szólaltat meg egy háromszáz fős egyesített kórus orgonakísérettel.

A Református énekek 2019 című lemez felvételének alapjául szolgáló koncertet még június 29-én tartották a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében. A Kárpát-medence legkülönbözőbb szegleteiből érkező református egyházi kórusok énekét Szotyori Nagy Gábor orgonaművész játéka kísérte, karnagyként pedig Arany János, Berkesi Boglárka, Jámbor Zsolt és Süll Kinga fogta össze.

A lemez megjelenése óta a Mahasz Top 40 slágerlistájának az élén, az előkelő 9-10. helyen szerepel – közölte a kiadványt gondozó Periferic Records Kiadó.

Míg a CD-n kizárólag az orgona-előjátékok és a református zsoltárok, dicséretek hallhatók bő 70 percben, a koncertről DVD is készült, amely a bő kétórás eseményt teljes hosszában rögzíti. Látható és hallható rajta többek között a közreműködő énekkarok bemutatása, az énekekhez kapcsolódó bibliai szakaszok felolvasása, az elmondott imádságok és a Himnusz közönséggel való közös éneklése is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában