ünnep

2019.12.12. 19:24

Székely gyermekek adtak adventi műsort az Országházban

Erdély kincseit hozták el a Parlamentbe.

Budapest, 2019. december 12. Kövér László házelnök beszél az erdélyi Homoródoklánd gyermekcsoportjának adventi mûsora elõtt az Országház kupolacsarnokában 2019. december 12-én. MTI/Illyés Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

„A történelem során az anyaország és Erdély is sok vihart élt meg, Erdély azonban még mindig őrzi kincseit. Ezekből a kincsekből hoztak most a homoródoklándi és székelykeresztúri fiatalok” – mondta el köszöntőjében az Országgyűlés elnöke.

Az erdélyi Homoródoklánd gyermekcsoportja adventi műsort ad az Országház kupolacsarnokában
Fotó: Illyés Tibor / MTI

Kövér László emlékeztetett arra,

a betlehemre lehet úgy is tekinteni, mint hagyományra, szép történetre, amely veretes szavakkal meséli el mindazt, amit őseink hittek, s amelyek szerint berendezték az életüket.

Mint hozzátette, a „hitben élők” számára azonban a betlehem tanúságtétel a szerető Istenről, az összetartozásról és arról, hogy a család Istentől megáldott dolog.

Kelemen Levente homoródoklándi unitárius lelkész hangsúlyozta:

miként a szent családnak karácsony éjszakáján, úgy a 2004. decemberi népszavazás idején a határon túli magyarok számára sem volt hely a hazájukban, hiába őrizték magyarságukat mintegy száz éven át.

„Akkor indult el a Tiszteletbeli Székely Mozgalom, amely sokat tett azért, hogy sokan másként gondolkodjanak, de maradt még tennivaló” – fogalmazott Kelemen Levente.

A homoródmenti Oklánd gyermekcsoport adventi műsorát a székelykeresztúri Berde Mózes Unitárius Gimnázium ének- és zenekara kísérte az Országház Kupolacsarnokában.

Borítókép: Kövér László házelnök beszél az erdélyi Homoródoklánd gyermekcsoportjának adventi műsora előtt az Országház kupolacsarnokában 2019. december 12-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában