programsorozat

2020.02.06. 19:14

Turnéval ünnepli 75. születésnapját Hobo (videó)

Koncertekkel, színházi előadásokkal, könyv- és CD-megjelenéssel készül.

Fotós: Illyés Tibor

A programsorozatot beharangozó csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón a művész elmondta:

országos és erdélyi turnéra indul, amely március 20-án Debrecenben kezdődik és december 28-án a Papp László Budapest Sportarénában zárul.

A decemberi Aréna-koncerten Földes László Hobo színházi és irodalmi szerepei háttérbe kerülnek és a zenét állítja a középpontba. A koncertre február 13-tól, a művész születésnapjától kaphatók jegyek – hangzott el.

A zenész, előadóművész, a magyarországi blues egyik úttörője 2013 óta a Nemzeti Színházban játszik. Mint elmondta, a turné közben színházi előadásait is játssza és előadóesteken is fellép országszerte.

Földes László Hobo hangsúlyozta: azt a fajta szeretetet, amelyet a közönségtől kap, szinte lehetetlen feldolgozni. Megható, ahogy figyelnek rá, és elnézik, ha hibázik. Mint hozzátette, megpróbál ennek a szeretetnek és kitartásnak megfelelni.

Elmondta, hogy több ötlete van, mint amennyit meg tud valósítani. Mint fogalmazott,

az ötleteit, az energiáit arra kell fordítania, hogy az embereknek átadjon valamit, örömet szerezzen, vagy elgondolkodtassa őket.

„Sajnos néha meg is ríkatom, amire nem vagyok büszke, de ilyen a világ, amiből én nem tudtam kilépni” – tette hozzá.

A Nemzeti Színházban jelenleg négy előadása – a Hé, Magyar Joe!, A Gulag virágai, a Halj meg és nagy leszel, valamint a Tudod, hogy nincs bocsánat – van műsoron.

Földes László (Hobo) (j) és Rácz József a Hé, Magyar Joe! című darab próbáján a Nemzeti Színház Gobbi Hilda Színpadán
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Vidnyánszky Attila rendezővel több mint 10 előadást készítettek együtt, és több mint 1500 alkalommal játszották közös munkájukat – emelte ki Földes László Hobo.

Vidnyánszky Attila a sajtótájékoztatón felidézte, hogy először az Új Színházban dolgoztak együtt a Bolha a fülbe című előadáson, majd a beregszászi színházban vitték színre a Vadászatot.

Mint mondta, Hobót nem lehet rendezni, munkájuk legfontosabb része a szerkesztés, egy intellektuális és egy emocionális partitúrát raknak össze.

A Nemzeti Színház igazgatója hangsúlyozta: nagyon sokat tanul a művésztől, akivel 20 éve dolgoznak együtt. Kiemelte azt az alázatot, ahogy egy bemutatóra készül, ahogy a sokezredik fellépése előtt is izgul.

Vidnyánszky Attila elmondta, hogy két új előadást terveznek a Nemzeti Színházban. Az Utcazenész a magyar könnyűzene történetét dolgozza fel, a 31 dosszié pedig a besúgók által Hobóról készített 31 dosszié anyagából, valamint Hobo korábban betiltott dalaiból készül.

A sajtótájékoztatón kitértek arra, hogy a napokban jelenik meg Hobo Viharban születtem című könyve 2 CD-vel, amely a tavaly március 30-i arénabeli koncert kivonatos anyaga.

A 48 oldalas könyv fotókat és Hobónak a dalokhoz fűzött gondolatait tartalmazza. A megjelenés alkalmából Hobo dedikálást tart február 12-én a Puskin moziban.

Borítókép: Földes László Hobo beszél a Hobo 75 elnevezésű születésnapi programsorozat beharangozó sajtótájékoztatóján a budapesti Nemzeti Színház Kaszás Attila termében 2020. február 6-án.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!