Járvány

2020.03.30. 21:21

A Biblia, Szent László politikája és a főnevek is az M5 keddi oktatási sávjában

Az M5 oktatási tartalmaival igyekszik segíteni az otthon tanuló diákokat, de az egyetemisták sem maradnak program nélkül.

Az M5 oktatási tartalmaival igyekszik segíteni az otthon tanuló diákokat. A felsős és az érettségi előtt álló tanulók mellett, már az 1–4. osztályosoknak is közvetít oktatási műsort hétköznaponként a csatorna, Alsós – Sulikalandok címmel. Az egyetemisták sem maradnak program nélkül, nekik ajánlják a Mindenki Akadémiája című műsorukat.

Március 31-én, kedden reggel 8-kor kezdődik az Alsós – Sulikalandok, ami ezúttal a 3–4. osztályosoknak szól. A harmadikosok a főnevekkel, azon belül is a köznevekkel és a tulajdonnevekkel ismerkedhetnek meg, a negyedikesekkel pedig a helyesírás világában kalandoznak.

Felsős című műsorukat 8.30-tól elsősorban a 7-8. évfolyamos diákok figyelmébe ajánlják. Földrajzzal kezdenek, Ausztráliáról tanulnak, majd magyar irodalom következik, ahol Radnóti Miklós Tétova ódájának gyönyörű történetét ismerhetik meg a hetedikesek. Ezután a szintén 7. osztályos történelem témája az 1929-es nagy gazdasági világválság lesz, melynek következményeiről Varga Szabolcs történész beszél a nézőknek. Majd matematika következik, a nyolcadikosok a racionális számokról tudhatnak meg többet. Művészetből a hetedikesek Sasvári János fotós segítségével megismerkedhetnek a portrékészítés alapjaival, majd nyolcadikos irodalom következik, William Shakespeare angol drámaíróval a főszerepben.

11.30-tól a megszokott módon nyelvtanulással foglalkoznak, jön a Szólalj meg angolul dupla részekkel, majd a Szólalj meg franciául.

Érettségi műsorukat 12.30-kor irodalommal kezdik, melynek témája a Biblia lesz. Összehasonlítanak különböző vallású templomokat, belelátnak a bibliafordításokba, és bemutatják a Biblia fő részeit is. Matematikából segítenek megkülönböztetni a négyszögek fajtáit: a trapéz, a paralelogramma, a téglalap, a deltoid és a rombusz is terítékre kerül. Ezután kémia következik, ahol kémiai változásokat, más néven kémiai reakciókat csoportosítanak többféleképpen. Földrajzból az Európai Unióval foglalkoznak, történelemből pedig Szent László és Könyves Kálmán politikája lesz a téma.

A Mindenki Akadémiája éjféltől látható, az M5 keddi műsora az evolúció egy izgalmas jelenségével, a megszaladással foglalkozik. Hogy biztosan senki ne maradjon le róla, szerdán reggel 7.30-tól megismétlik előző napi adásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában