online

2020.03.18. 21:37

A virtuális térbe költözik a Petőfi Irodalmi Múzeum

A PIM Youtube csatornájára folyamatosan kerülnek fel videó- és hanganyagok korábbi programjainak felvételeiből.

Budapest, 2019. június 6. A Petõfi Irodalmi Múzeum (PIM) az V. kerületi Károlyi utcában 2019. június 6-án. A PIM kezelésébe kerül és megújul Magyar Írószövetség Bajza utcai székháza. MTI/Mónus Márton

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

Határozatlan ideig a virtuális térbe költözik a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM), amely folyamatosan frissülő digitális tartalmakkal teszi továbbra is láthatóvá kiállításait és gyűjteményeinek anyagait.

A múzeum honlapján, valamint hivatalos Facebook oldalán naprakészen adnak hírt frissülő digitális tartalmaikról – olvasható a PIM közleményében.

Mint írják, a Choli Daróczi József emlékére rendezett, Isten homorú arcán című kiállításukat kedden Beck Zoltán nyitotta meg, alkalmazkodva a megváltozott körülményekhez, virtuálisan. Videóüzenete megtalálható a múzeum Facebook oldalán. Az érdeklődők hamarosan a PIM honlapján is betekintést nyerhetnek a tárlatba.

A múzeum archív adatbázisából virtuálisan bejárhatóvá tették a honlapon a 2017-ben, Szabó Magda 100. születésnapja alkalmából készült Annyi titkom maradt... című kiállítást. Emellett virtuálisan végigjárhatják az érdeklődők az Önarckép Álarcokban című Arany Jánosnak szentelt tárlatot is.

A honlapon mindenki számára elérhetővé tették adatbázisaikat, a PIM által előfizetett adatbázisokhoz és szótárakhoz is elérhetőséget biztosítottak, összegyűjtötték a szabadon elérhető adatbázisok és folyóiratok listáját is.

A PIM Youtube csatornájára folyamatosan kerülnek fel videó- és hanganyagok a PIM korábbi programjainak felvételeiből. Hamarosan láthatóak lesznek a PIM megbízásából készült József Attila-díjas írókkal készült portréfilmek is. A PIM Médiatárának archívumából a PIM Spotify podcastján osztanak meg ritka hangfelvételeket.

A Pimmédia oldalon ritka hangfelvételek találhatók meg: a Digitális Irodalmi Akadémia biztosította keretek közt az alkotók tolmácsolják műveiket. „Hallgassuk meg Babits Mihály előadásában az Esti kérdés című versét vagy fedezzük fel azt, hogyan emlékezik vissza Kocsis Zoltán Pilinszkyvel való megismerkedésükre” – írják a múzeum közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában