Járvány

2020.05.11. 12:06

Elmarad a miskolci operafesztivál

A károk nagyságát, amelyeket a járvány a kulturális élet területén okoz, egyelőre még senki nem tudja megbecsülni.

Miskolc, 2019. december 8. Mester Viktória mezzoszoprán énekel a Bartók Plusz Operafesztivál 8ezrek operája címû gálahangversenyén a Miskolci Nemzeti Színházban 2019. december 7-én. MTI/Vajda János

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

A koronavírus-járvány miatt idén nem tartják meg a Bartók+ Miskolci Operafesztivált – közölte a polgármesteri hivatal sajtóosztálya hétfőn.

A tájékoztatás szerint az elmúlt hetekben, hónapokban Miskolc város vezetése az Operafesztivál szervezőivel, szakembereivel együttműködve mindent megtett azért, hogy a járvány szorításában, a veszélyhelyzet ellenére se maradjon el idén a programsorozat, amely immár két évtizede az egyik legfontosabb kulturális rendezvénye a városnak.

„Minden erőfeszítés és küzdelem ellenére mára világossá vált, hogy az Operafesztivált az eddig megszokott módon és feltételekkel idén nem lehet megrendezni” – tartalmazza a közlemény, amely arra is kitér, hogy a károk nagyságát, amelyeket a járvány a kulturális élet területén okoz, egyelőre még senki nem tudja megbecsülni, Miskolc azonban továbbra is azon dolgozik, hogy a fesztivál megmaradjon.

A város a nyitóprodukcióként tervezett júniusi José Carreras-koncert ügyében továbbra is komoly erőfeszítéseket tesz, hogy a koncert ellehetetlenülése ellenére Miskolc számára pénzügyileg is a lehető legjobb megállapodás születhessen meg – írták.

Borítókép: illusztráció / Mester Viktória mezzoszoprán énekel a Bartók Plusz Operafesztivál 8ezrek operája című gálahangversenyén a Miskolci Nemzeti Színházban 2019. december 7-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában