rossz idő esetén is

2020.06.27. 12:02

Kortárs és hagyományőrző táncok láthatók a Nemzeti Táncszínház estjein (videó)

Július 16. és 23. között a Millenáris parkban tartják a bemutatókat.

Budapest, 2014. április 11. Pirók Zsófia táncol Lippai Andrea táncmûvész társulata és a FlamencorazonArte Táncszínház Flamenco évszakok címû elõadásának próbáján, a Nemzeti Táncszínházban 2014. április 11-én. MTI Fotó: Mohai Balázs

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

A Nemzeti Táncszínház közleménye szerint a programsorozatot Pirók Zsófia és a FlamenCorazónArte Táncszínház nyitja meg július 16-án FlamenKoktél című produkciójával. A magyar néptánc elmaradhatatlan része a szabadtéri programsorozatnak, a Duna Művészegyüttes Magyar Táncképek című előadását a Kárpát-medence autentikus néptáncait bemutató és feldolgozó koreográfiák alkotják.

Magyarország népszerű tangótáncosai, Budai László és vendégei két alkalommal hozzák el a TáncPark színpadára a milongát, a valsot és a tangót, amelyek Buenos Airesen és Montevideón kívül a világ más nagyvárosait is sorra meghódították. A Feledi János – Feledi Project ismét élőzenés táncelőadásra készül, Bartók Béla Román népi táncok című művének jazzadaptációját mutatják be az Oláh Dezső Trióval Hat Tánc címmel.

A TáncPark zárásaként a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Élő Tánc-Archívum elnevezésű sorozatának Kalotaszeg című előadását mutatja be. A sorozat példát mutatott arra, hogyan lehet az autentikus néptáncot tökéletesen elsajátítva, magas művészi értékű előadásokat létrehozni.

A Kalotaszeg című produkció a Magyar Nemzeti Táncegyüttes előadásában
Fotó: Dusa Gábor

Közölték: a programsorozat alatt esőnapot nem tartanak, rossz idő esetén a produkciók a Nemzeti Táncszínház Nagytermébe költöznek.

Borítókép: Pirók Zsófia táncol Lippai Andrea táncművész társulata és a FlamencorazonArte Táncszínház Flamenco évszakok című előadásának próbáján, a Nemzeti Táncszínházban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában