Július 31-ig

2020.06.28. 09:00

Még lehet nevezni a Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztiválra

A 9. Primanimára a 2017 januárja óta készült, 25 percnél rövidebb animációs diák-, diploma- és elsőfilmek, valamint gyerekfilmek nevezését várják a szervezők. A gyermekfilmes versenyben a nevezett film rendezője nem lehet több 40 évesnél.

Idén is külön kategóriában versenyeznek a kamaszoknak készült filmek, és a tavalyi évhez hasonlóan kiemelten várják az animációs dokumentumfilmeket. Nevezni a Primanima honlapján, illetve Filmfreeway-oldalán lehet, és ott érhető el a fesztivál részletes kategórialistája és a nevezési szabályzat is.

A szervezők közlése szerint a koronavírus okozta világjárvány miatt, mint sok más fesztivál, a Primanima is nehéz helyzetbe került. Mivel számolni lehet a járvány esetleges őszi, második hullámával és a nemzetközi utazások ismételt korlátozásával, a szervezőknek át kellett gondolniuk, milyen formában tudják fenntarthatóan folytatni a rendezvényt – teszik hozzá. Mindezek miatt

idén rugalmasabb feltételek mellett nyílik meg a fesztiválra való nevezés: mindenki számára ingyenesen, az online vetítés lehetőségét is számításba véve.

Ezen kívül a szervezők egy átméretezett és hosszabb ideig tartó fesztivál megvalósítását tűzték ki célul, így a vetítéseket és a programokat csak szűkebb csoportok látogathatják majd.

A szervezők bíznak abban, hogy ezen feltételek mellett ebben a bizonytalan időszakban, de mégis barátságos környezetben, a budaörsi BABtérben megrendezhető lesz a fesztivál.

A fesztivál hosszútávú, stabil működését hamarosan közösségi finanszírozás útján is szeretnék megerősíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában