többféle technikával

2020.07.22. 12:09

Az emberi test kultúráját ábrázolhatják a miskolci művészek

A Herman Ottó Múzeum Miskolci Galériájával közösen írt ki alkotói pályázatot képző- és iparművészek számára, Teljesítmény címmel a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.

A Kép/Test/Lét projekt keretében a kiírók az emberi test teljesítőképességét ábrázoló, illetve a sport kulturális, szociokulturális, történelmi vetületeire reflektáló alkotások létrehozására, bemutatására kérik a művészeket – közölte a MANK kedden. Mint a közlemény kiemeli, a pályázattal a MANK a vidéki városokra is kiterjeszti művészetszervező tevékenységét.

További cél, hogy a színvonalas körülmények között megvalósuló megmutatkozási lehetőségek alkalmat teremtsenek a művészeknek a közönséggel való találkozásra, a helyi és térségi művészeti élet erősítésére.

Egy pályázó egy önálló műalkotással (festmény, grafika, szobor, egyéb technika) pályázhat augusztus 31-ig.

A kiírás Miskolc városához kötődően elsősorban az észak-magyarországi régióban (Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyében) élő, illetve a valamilyen módon a térséghez kötődő művészeknek kínál megjelenési lehetőséget.

A pályázatokat a www.miskolcigaleria.eu honlapon keresztül online nyújthatják be az érdeklődők szakmai önéletrajzzal, a pályaművet bemutató leírással és az arról készült fényképpel együtt. A beérkezett munkákat neves művészekből és művészettörténészekből álló szakmai zsűri értékeli.

A zsűri által kiválasztott alkotásokat a Teljesítmény című kiállításon mutatják be a Kép/Test/Lét projekt részeként, és a kiállított művekről és alkotóikról katalógus is készül. A tárlat várhatóan a Miskolci Galéria Műemléki szárnyában lesz megtekinthető 2020. október 29. és 2021. január 23. között.

A Kép/Test/Lét projekt keretében a MANK három megyeszékhelyen három pályázatot jelentetett meg: Veszprém, majd Szolnok után most Miskolcon. A három pályázat ugyan különböző, de mind az emberi test kultúrájához, szépségéhez, erejéhez kötődik, továbbá mindegyik eredményeként egy-egy, az adott városban rendezett kiállításon ad lehetőséget a legjobb munkák megismerésére – emlékeztet a közlemény.

Csaknem száz pályaművel zárult le a veszprémi Test/Harmónia alcímű pályázat, amellyel az emberi test harmóniáját, az emberi mozdulat esztétikumát ábrázoló alkotásokat keresték. Meghosszabbított határidővel, július 27-ig várják a szolnoki Legyőzött határok alcímű kiírás pályaműveit, amelyek az emberi test teljesítőképességének határait hivatottak bemutatni, ábrázolni, középpontba helyezve az artista hagyományokat és a testi erőt igénybe vevő műfajokat – áll a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában