tárlat

2020.07.01. 16:45

Lapis András szobrászművész kiállításával nyit a szegedi Wágner-udvar

Önálló kiállítást utoljára 1975-ben rendezett a Tisza-parti városban a művész.

Szeged, 2019. június 2. A Tisza partján, a Korányi fasorban található Lapis András (1942 - ) szobrászmûvész "Kalap alatt" címû szobra, melyet 1992-ben avattak. MTVA/Bizományosi: Lehotka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Forrás: MTVA/Bizományosi

Fotó: Lehotka László

Lapis András szobrászművész kiállításának szombati megnyitójával kezdődik el a Szegedért Alapítvány nyári programsorozata a Wágner-udvarban – adta hírül Bódi György, a civil szervezet titkára.

Az alapítvány 2017 óta szervez minden nyáron kulturális programokat a klasszicista stílusban emelt a 19. századi belvárosi polgárház udvarán. Hagyomány, hogy minden évben egy-egy Szegedhez kötődő képzőművész tárlatával indul a programsorozat, idén Lapis András szobrászművész munkáit láthatja a közönség.

Lapis András több köztéri alkotásával nap mint nap találkozhatnak a szegediek, legismertebb munkája a Szegedért Alapítvány fődíjaként minden esztendőben 1879-es nagyárvíz napjához kötődő gálán átadott Szeged Múzsája című kisplasztika, amely karcsú, kalapos nőalakja 2006 óta szoborként a Glattfelder Gyula teret díszíti.

Önálló kiállítást utoljára 1975-ben rendezett a Tisza-parti városban a művész, akinek most hat életnagyságú aktját csodálhatják meg az érdeklődők. Az augusztus 20-ig látogatható szabadtéri tárlat megnyitóján Kalmár Zoltán harsonaművész lép föl tanítványával, Nagy Gyulával.

A rendezvénysorozat július 23-án Diószegi Szabó Pál Carmina Hungarica című költői estjével folytatódik, majd Pavlovits Dávid gitárművész két tanítványa, az orosz Maria Juraszova és a kínai Li Csoko koncertezik a Wágner-udvarban.

Augusztus közepén Kiss Ágnes bábművész, a Kövér Béla Bábszínház új igazgatójának előadását láthatják a gyermekek és szüleik, a sorozat zárásaként szeptember elején pedig az idén 95 éves Szegedi Egyetemi Énekkar lép föl Száz Krisztina és Kohlmann Péter vezényeltével.

Borítókép: illusztráció / A Tisza partján, a Korányi fasorban található Lapis András (1942 – ) szobrászművész „Kalap alatt” című szobra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában