változás

2020.09.13. 16:11

A Skanzen Vigadóba költöznek az Ivancsics Ilona és Színtársai előadásai

A társulat mintegy kétéves kitérő után tér vissza Szentendrére.

A Skanzen Vigadó színpadán láthatók ősztől az Ivancsics Ilona és Színtársai nevű alkotóműhely előadásai; szeptember 20-án a Magyar Mesék című komédiát játsszák először az új helyszínen.

Az Ivancsics Ilona és Színtársai és a szentendrei Skanzen (Szabadtéri Néprajzi Múzeum) csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján a két intézmény vezetője, Ivancsics Ilona és Cseri Miklós bejelentették a társulat visszatérését Szentendrére és a Skanzen Vigadóban induló színházi programot.

A 14 éve létrehozott társulat vezetője elmondta: mintegy kétéves kitérő után térnek vissza Szentendrére. A színházi előadásokat a Skanzen Vigadó épületében láthatja a közönség, a jelenleg 200 férőhelyes új helyszínen ősztől havonta egy előadással várják a nézőket. Az évad második felétől már havonta több előadást terveznek, a jövő évadtól pedig saját bemutatóik mellett vidéki és határontúli színházak produkcióit is meghívnák – tette hozzá Ivancsics Ilona.

Elmondta: a szeptemberben látható, általa rendezett, Móricz Zsigmond művéből készült zenés darab, a Magyar Mesék után októberben Molnár Ferenc Olympia című vígjátékát játsszák, amelyet Somogyi Szilárd állított színpadra. Novemberben a Török Tamás által írt és rendezett Életben maradtak című színművet mutatják be. Decemberben a Kék madár című zenés családi előadás látható, szintén saját rendezésében a Skanzen Vigadóban.

Kiemelte: az előadások estéjén Szentendre központjából a Skanzenbe oda-vissza buszjáratot fognak biztosítani a nézők számára. Mint mondta, a szentendrei játszóhely mellett továbbra is országszerte láthatók előadásaik.

Cseri Miklós kiemelte: a Skanzenben sok évtizedes hagyománya van annak, hogy a népi építészet, vidéki életmód mindennapjainak megismertetés mellett kulturális programokat, koncerteket, kortárs galériát, színházi előadásokat is szervezzenek. A Skanzen Vigadó ideális helyszín lesz a színház számára, amelynek előadásai tematikai és műfaji szempontból is illenek a Skanzenhez – tett hozzá.

Elmondta: a Skanzen Vigadót, az eredetileg 1910-ből származó favázas épületet a 2013-ban bezárt Vidámparkból telepítették át. A korábban nyári varietéknek, kabarészínházaknak, kávéházaknak, vendéglőknek otthont adó építmény lebontása előtt a Vidámpark dodzsemcsarnokaként működött. A rekonstruált műemlék épület 2018-tól a Skanzen legnagyobb befogadóképességű zárt rendezvényhelyszíneként működik. Az összesen 500 négyzetméteres rendezvényház színházi széksoros elrendezéssel több mint 600, körbankett elrendezéssel pedig 300-500 néző befogadására alkalmas.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!