szombaton

2020.09.03. 08:35

Nemzetiségi tájházakat lát vendégül a szentendrei Skanzen

Az érdeklődők zenés, táncos programok, viseletbemutatók és kézműveskedés által ismerhetik meg a magyarországi népcsoportokat – közölte a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum.

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum idei Hagyományaink vendégségben című programján a látogatók nemzetiségi tájházakkal, a hozzájuk kapcsolódó közösségekkel találkozhatnak a múzeumban. Az érdeklődők többek között szerb, szlovák, ruszin, sváb és román táncokat, valamint énekeket láthatnak és hallhatnak – olvasható a múzeum közleményében.

Mint írják,

a látogatók megismerhetik a magyarországi nemzetiségekre jellemző viseleteket, részt vehetnek kézműves programokon.

Hímezhetnek, bútort festhetnek, megismerhetik a fafaragás és kosárfonás technikáját és gasztronómiai programokon is részt vehetnek. Kiderül, hogyan készül a sváb borleves kvircedlivel, kóstolhatnak lakodalmas kalácsot és részt vehetnek réteshúzás bemutatón is.

A program a Magyarországi Tájházak Központi Igazgatósága és a Muharay Elemér Népművészeti Szövetség közös szervezésében valósul meg. Bővebb információk a www.skanzen.hu weboldalon találhatók.

Borítókép: Látogatók a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában