német nyelvű filmek

2020.10.01. 20:14

Elkezdődött a Szemrevaló Filmfesztivál

Az alkotások idén először az egész ország területéről online elérhetőek lesznek október 8-ig.

Négy német nyelvű filmet lehet megnézni a csütörtökön kezdődő 9. Szemrevaló Filmfesztiválon. Az alkotások idén először az egész ország területéről online elérhetőek lesznek október 8-ig.

Október 1. és 4. között a budapesti Művész moziban vetítik Burhan Qurbani Berlin, Alexanderplatz című filmeposzát, a Végzet és kezdet című drámát, a Gipsy Queen című, megrázó erejű alkotást Tobias Morettivel a főszerepben, valamint a Wolkenbruch különös útja egy siksze karjaiba című csupaszív vígjátékot. A filmeket eredeti nyelven, magyar felirattal lehet megnézni. Az alkotókkal a filmjük vetítését követő napon a fesztivál közösségi oldalán sugároznak beszélgetéseket.

Október 2. és 5 között Debrecenben, október 6. és 9. között Szegeden, október 14. és 17. között pedig Pécsett vetítik majd a filmeket. Október 5-tól 8-ig pedig idén először az ország egész területéről elérhető lesz a négy alkotás a Távmozin, a film.artmozi.hu internetes oldalon keresztül.

A német nyelvterület filmkultúrájából ízelítőt adó fesztivált a Svájci Nagykövetség, az Osztrák Kulturális Fórum és a Goethe Intézet közösen rendezi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában