Keresztény egyházzene

2020.10.31. 13:38

Jubileumi évadra készül a Szent Efrém Férfikar

Jubileumi évadra készül a Szent Efrém Férfikar, az Orientale lumen – Kelet Világossága című sorozatukban 2021-ben négy alkalommal várják a közönséget.

Fotós: Soós Lajos

Januárban Kertesi Ingrid szoprán, húsvétkor Nikodimosz Kabarnosz archimandrita, pünkösdkor a moszkvai Doros Énekegyüttes, 2021 szeptemberében Adrian Sirbu romániai énekes lép fel a férfikarral.

A sorozat 2021 januárjában Kertesi Ingriddel indul útjára, aki a nyitóhangversenyen erre az alkalomra készített feldolgozásokat és átiratokat ad elő. Nikodimosz Kabarnosz archimandrita első alkalommal látogat Magyarországra, a görög szerzetes a bizánci zene egyik legismertebb nagykövete a világban.

Különleges pünkösdi koncerttel készül a Vaszilij Blazsennij-székesegyházban rendszeres szolgálatot ellátó Doros Énekegyüttes, amely 2019-ben volt az Orientale lumen sorozat vendége. A jubileumi sorozat 2021 szeptemberében Adrian Sirbuval zárul, aki szólistaként most először lép fel Magyarországon közölte az együttes.

A Bubnó Tamás által alapított nyolctagú együttes Orientale lumen című saját sorozata tíz éve indult útjára. A sorozatban a keleti rítusú keresztény egyházzene legszebb kompozíciói hallhatók nemzetközileg is ismert szólisták és együttesek tolmácsolásában.

Borítókép: a Szent Efrém Férfikar az Együtt táncol, s issza borát című lengyel-magyar gálán a Fonó Budai Zeneházban 2018. március 21-én

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában