Ajándékötletek

2020.10.28. 13:33

Magyar mesterek remekeit ajánlja a Magyar Kézműves Szövetség

Magyar mesterek minőségi kézműves portékáira hívja fel a figyelmet a Magyar Kézműves Szövetség Vörösmarty téri utazóládája – hangzott el a Kossuth Rádió műsorában szerdán.

Forrás: Shutterstock

Mivel elmarad a budapesti Vörösmarty téri karácsonyi vásár, a szövetség szeretné felhívni az emberek figyelmét azokra a magyar kézműves termékekre, amelyek ajándékként a karácsonyfa alá kerülhetnek – mondta el a műsorban Szabó Kata, a Magyar Kézműves Szövetség elnöke.

Az utazóládába, amelyet különböző tévé- és rádióműsorokban mutatnak be, a szövetség tagjainak termékeiből válogattak.

Szabó Kata kiemelte, hogy a 10 éve alakult szövetség alkotóinak portékái az online térben elérhetők, a képviselt mesterségek a textilművestől és a bőrdíszművestől a kékfestőn át a faművesig és fazekasig terjednek.

Kitért arra is, hogy a több mint 20 tradicionális szakmát képviselő szövetség folyamatosan azon dolgozik, hogy Nyitott Műhely programjaikon bemutassák a mesterségek kulisszatitkait. Céljuk a gyökerek ápolása, az utánpótlás nevelése, a mesterségek örökítése, továbbélésük biztosítása.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában