Magyar Rádió

2020.11.04. 09:48

Bábel Klára hárfaművész lett az évad művésze

Az elismerést Devich Márton, az MRME ügyvezető igazgatója adta át kedden este Vásáry Tamás Mozart-sorozatának második koncertjén, a Zeneakadémián.

Budapest, 2015. június 17. Bábel Klára hárfamûvész játszik a Közszolgálati Médiaakadémia Alapítvány díszokleveleinek ünnepélyes átadásán Budapesten, a Magyar Rádió Márványtermében 2015. június 17-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A 2019/2020-as évad zenekari művésze díjjal jutalmazta Bábel Klára hárfaművészt a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek (MRME) vezetősége – közölte az MTVA Sajtóosztálya.

Az elismerést Devich Márton, az MRME ügyvezető igazgatója adta át kedden este Vásáry Tamás Mozart-sorozatának második koncertjén, a Zeneakadémián.

A zenekari tagok titkos szavazással választják ki azokat az előadókat, akiket előző évi művészi teljesítményük alapján erre a címre leginkább érdemesnek tartanak.

A közlemény felidézi, hogy Bábel Klára zongora- és hárfaszakon végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. 2007-ben felvételt nyert a brüsszeli Koninklijk Conservatoriumba, 2008-ban különdíjat kapott a IV. Vera Dulova hárfaversenyen Moszkvában. 2010-ben Artisjus-díjjal tüntették ki, 2010-ben, 2011-ben, és 2013-ban elnyerte a Fischer Annie Zenei Előadóművészeti Ösztöndíjat.

Bábel Klára 2010 óta a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának szólamvezetője. 2015-ben első helyezést ért el a VII. Nemzetközi Marcel Tournier hárfaversenyen kamara kategóriában Kovács Zalán László tubaművésszel, majd döntősei voltak a Concorso Internazionale di Musica Marco Fiorindo nemzetközi kamaraversenynek, 2016-ban pedig Golden Awardot nyertek a 8. Nemzetközi Svireli Kamaraversenyen.

2011-től a Sounds of Bábel koncertek művészeti vezetője.

Borítókép: Bábel Klára hárfaművész játszik a Közszolgálati Médiaakadémia Alapítvány díszokleveleinek ünnepélyes átadásán Budapesten, a Magyar Rádió Márványtermében, 2015. június 17-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában