első felvonás

2020.11.12. 23:00

Távmoziban rendezik meg az idei Aniligue Nemzetközi Animációs Filmfesztivált

A világ legújabb rajzfilmjeinek legjavát november 25-29. között közvetítik a Toldi Moziból.

Távmoziban rendezik meg az idei Aniligue Nemzetközi Animációs Filmfesztivált; a világ legújabb rajzfilmjeinek legjavát november 25-29. között közvetítik a Toldi Moziból, az 52 alkotás az egész országból elérhető lesz – tudatták a szervezők szerdán az MTI-vel.

Idén két felvonásban zajlik majd a 18. alkalommal megrendezett Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál. November végén a Toldi Távmoziban vetítenek 52 alkotást, melyek az egész ország területről elérhetőek lesznek. A második felvonásra 2021 májusában kerül sor, akkor az Uránia, az Art+ és a Francia Intézet mozitermeiben személyesen találkozhatnak a nézők a világ legújabb és legizgalmasabb animációs filmjeivel – olvasható a közleményben.

Mint írják, november 25-én Anca Damian költői és megindító filmjét, az optimista kóbor kutyáról szóló Marona csodálatos kalandjai című filmmel nyitja meg a fesztivál a tizennyolcadik évadát. A történetben az állat visszatekint emberi társaira, akiket élete során szeretett. A káprázatosan színes, lehengerlő képi világot részben a neves művész, Brecht Evens jegyzi. A film egy kutya türelmes és végtelen odaadásával elmesélt életigenlő történet, amely arra emlékeztet bennünket, hogy milyen kevés elég a boldogsághoz.

A fesztivál zárófilmje Ayumu Watanabe A tenger gyermekei című alkotása lesz. Ez a Daisuke Igarashi eredeti mangáján alapuló új japán animé izgalmasan ötvözi a hagyományos, kézzel készített rajzokat a legmodernebb CGI technikával. A különleges látványvilágú film főszereplője a 14 éves Ruka, aki megmagyarázhatatlan vonzódást érez az ócenárium és a két titokzatos fiú, Umi és Sora iránt, akikkel ott ismerkedett meg – áll az összegzésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában