Három évig készült

2021.01.23. 12:30

Április 22-től látható a mozikban Török Zoltán új természetfilmje

Ahogyan még nem láttuk a hortobágyi puszta és a vadlovak világát.

Ázsiai vadlovak (Przewalski-ló, Equus ferus przewalskii) a Hortobágyi Nemzeti Park (HNP) területén 2016. november 19-én.

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

Örömhír lehet a lovak szerelmeseinek, hogy elkészült Török Zoltán új természetfilmje, mely április 22-től látható a mozikban. Minden idők leglátványosabb magyar természetfilmje, a Vadlovak-Hortobágyi mese játékfilmhez hasonló történettel és látványvilággal mutatja be a vadlovak és a hortobágyi puszta izgalmas világát írja a Magyar Nemzet.

A lélegzetelállítóan szép Hortobágy védett területén, Pentezugban található a világ egyik legnagyobb vadló ménese. Az őshazájukban, Mongóliában a kihalás szélére került állatok fennmaradásában fontos szerepet játszik Magyarország, a vadlovak háborítatlanul élhetnek a pusztán. A történet arról szól, hogy ide születik Cseppke, a vadlócsikó, aki hamarosan szülei vezetésével vándorol a hatalmas mocsarakkal és kis ligeterdőkkel megtört végtelen rónaságban, ahol rókákkal, sasokkal és sok más állattal élnek együtt. A körülöttük lévő lenyűgöző világ viszont távolról sem veszélytelen: a vadlovak élete folyamatos küzdelem egymással és a természeti elemekkel- áll az ajánlóban. A film három évig készült a legfejlettebb technikákat felhasználva, immár játékfilmeket meghazudtoló költségvetéssel.

Török Zoltán előző mozifilmje, a tíz évvel ezelőtt bemutatott Vad Magyarország megváltoztatta, hogy miként tekintünk a saját környezetünkre, a minket körülvevő állatokra és tájra, és bebizonyította, hogy egy magyar természetfilmnek lehet milliós nézettsége is.

Az új színes, magyar-német-osztrák-svéd természetfilmet Török Zoltán rendezte, Jan Henriksson és Török Zoltán fényképezte. Producer: Török Zoltán, Vágó: Hargittai László, Zene: Oliver Heuss Narrátor: Pokorny Lia Hossza: 88 perc Gyártó: Doclights NDR Naturfilm, Vadló Film Produkció Támogató: Nemzeti Filmintézet. Magyarországon forgalmazza a Mozinet.

Borítókép: ázsiai vadlovak (Przewalski-ló, Equus ferus przewalskii) a Hortobágyi Nemzeti Park (HNP) területén 2016. november 19-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában