személyes anyag

2021.01.18. 14:10

Különleges lemezbemutatóval készülnek a Lázár tesók

Online mutatják be a Lázár tesók nemrég megjelent első stúdiólemezüket január 21-én a Müpa Home Live közvetítéssorozat keretében.

A Lázár testvérpár (Lázár Domokos és Lázár Ágoston) nevét a közönség leginkább az Esti Kornél és az azóta feloszlott Pegazusok Nem Léteznek zenekar tagjaiként ismerheti. Ketten együtt eleinte csak egy-két felkérést vállaltak, ahol néhány feldolgozás mellett főként saját zenekaraik dalait adták elő akusztikus verzióban – szerepel a Müpa ajánlójában.

„Egy idő után úgy éreztük, van bennünk késztetés arra, hogy kifejezetten erre a duóra írjunk, és olyan ötleteken, szövegeken agyaljunk, amelyeknek kettőnk akusztikusabb, csendesebb énje és e duó hangzásvilága komfortosabb lehet, mint a nagyszabásúbb-hangosabb rockzenekari keret”

- fogalmazott Lázár Domokos egy korábbi interjúban.

A Lázár tesók első hivatalos dala, a Szabadon él 2019-ben készült el, majd tavaly novemberben megjelent a lemez is. A Hullámtörés című korongot a tavaszi karanténidőszak három hónapja alatt rögzítették. Az elsősorban gitárra, csellóra és zongorára épülő, csendes, merengős dalokban itt-ott Yann Tiersen és Manu Chao zenéjének hatása is felfedezhető, de a testvérpár szeretett volna elszakadni a tőlük megszokott zenei és hangzásvilágtól.

A lírai és érzékeny lemez sokkal személyesebb lett, mint az anyazenekarokban megszokott dalok.

Az intim hangulat érvényesülhet a január 21-én 20 órakor kezdődő lemezbemutatón is, ahol a zenészek mellett csak a Müpa kamerái lesznek jelen a Fesztivál Színházban. A koncerten a Lázár fivéreket (gitár, ének) a lemezen is közreműködő vendégek – Csernovszky Márk (zongora, metalofon), Porkoláb Janka, Rátkay Áron (cselló) – egészítik ki.

Az esemény a Müpa honlapján és hivatalos YouTube csatornáján látható és hallható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában