térjáték

2021.01.21. 17:52

Szobrászoknak hirdet pályázatot a pécsi Zsolnay Örökségkezelő

A pályamunkák közül a szakmai zsűri választja ki a hat legnívósabb alkotást.

Elsősorban szobor, illetve művészeti installáció bemutatására Térjáték címmel hirdet pályázatot a Zsolnay Örökségkezelő NKft. (ZSÖK) Galéria divíziója szobrászművészek részére – tájékoztatta a társaság csütörtökön az MTI-t.

Mint azt a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedet és a Pécsi Galériát is működtető társaság közleményében írták, a ZSÖK számára fontos, hogy a nagy kiállítóterek – így a Pécsi Galéria és a kulturális negyedben található m21 Galéria – mellett minél több bemutatkozási lehetőséget biztosítson a művészek számára.

A Térjáték című pályázat alapgondolata, hogy a Művészetek és Irodalom Házában található Játékterem nagy belmagassággal rendelkező, negyvennégy négyzetméteres tere inspiráló lehet a szobrászok számára helyspecifikus alkotások, nagyméretű installációk létrehozására vagy szobrászművészeti alkotások bemutatására.

Pályázni önéletrajzzal és alkotói portfólióval, a kiállítandó műtárgy bemutatásával vagy látványtervének benyújtásával lehet, a leadási határidő február 20. A pályamunkák közül a szakmai zsűri választja ki a hat legnívósabb alkotást. Ha a vírushelyzet engedi, a kiállítások megvalósítására a március 15. és december 31. közötti időszakban, hat különböző időintervallumban kerül sor, melyeket az alkotókkal egyeztetve a Zsolnay Örökségkezelő határoz meg. A pályázat eredményéről március 5-én minden jelentkezőt elektronikus formában értesítenek. A pályázat benyújtásának részletei: www.pmh.hu oldalon olvashatók – jelezték a kommünikében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában