Járvány

2021.02.13. 13:58

Sohasem látott mértékben digitalizálták Magyarországon a kultúrát (videó)

Kásler Miklós miniszter videóüzenetben köszöntötte a digitális előadások, tárlatvezetések alkotóit.

Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere szombat délelőtt a Facebookra feltöltött videójában arról beszélt, hogy a koronavírus magyarországi megjelenése óta eddig sohasem látott mértékben digitalizálták Magyarországon a kultúrát. A miniszter reméli, a járványveszély elmúlása után a magyar polgárok személyesen is élvezhetik a magyar kultúra, a magyar táj csodáit, értékeit.

A miniszter bejegyzésében rávilágít, hogy az online tárlatvezetések, koncertek, előadások mind azt bizonyítják, hogy a magyar emberek a testük mellett a lelkük számára is töretlenül keresik a táplálékot. Hozzátette, a vírusveszély miatt hosszú hónapok óta nem látogathatók a múzeumok, kiállítótermek, színházak, mozik, koncerttermek. A kultúra digitalizálása mégis élményhez juttatta az erre vágyókat. A miniszter szerint az online kulturális terek, előadások és tárlatvezetések is bizonyítják, hogy a magyar polgárok éhesek a kultúrára.

Kásler Miklós megköszönte azoknak a munkáját, akik ebben részt vállaltak, az intézményeket, a művészeket, a közösségeket és a követőiket pedig arra biztatta, hogy a járvány után segítsenek abban is, hogy a magyar emberek személyesen fedezhessék fel újra hazánk páratlan csodáit, értékeit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!