magyar siker

2021.03.28. 09:00

Négy újabb fesztiválon versenyez a Post Mortem

Négy újabb fesztivál versenyprogramjába kapott meghívást Európában és Brazíliában Bergendy Péter horrorfilmje.

Szentendre, 2019. január 30. Csapó Bergendy Péter Post Mortem címû filmjének forgatásán a szentendrei Skanzenben 2019. január 29-én. Az elsõ magyar horrorfilm a Magyar Nemzeti Filmalap 600 millió forintos támogatásával, a Szupermodern Filmstúdió gyártásában készül, várhatóan 2020-ban kerül a mozikba. MTI/Bruzák Noémi

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

A Post Mortem bekerült a világ egyik legnagyobb fantasztikus filmfesztiváljára, a brüsszeli BIFFF-re, amelyet április 6. és 18. között rendeznek meg online. A BIFFF évente 60 ezer látogatót vonz, és olyan vendégekkel büszkélkedhet, mint Peter Jackson, Terry Gilliam, William Friedkin, Park Chan-Wook és Guillermo del Toro – közölték a készítők.

Két brazil fesztivál is műsorára tűzi versenyprogramjában a Post Mortemet: április 9. és 18. között a brazíliai Porto Alegrében – szintén online – rendezik meg Latin-Amerika legnagyobb fantasztikus filmeket bemutató fesztiválját, a 17. Fantaspoa Fesztivált, április 16. és 29. között pedig Sao Paulo ad otthont a 11. Cinefantasynak.

Végül április 26. és május 4. között rendezik meg a portugáliai Portóban a 41. Fantasportót, ahol szintén a fő versenyprogramban fog szerepelni Bergendy Péter horrorfilmje.

A film története szerint 1918 fagyos telén Tomás, a fiatal vándorfotós (Klem Viktor) abból próbál megélni, hogy halottak utolsó fényképét készíti el a családjuk körében. Egy tízéves kislány (Hais Fruzsina) hívására eljut egy kis faluba, ahol szokatlanul sok munkája akad és egyre több természetfölötti jelenséggel találkozik. A kísértetek közölni akarnak vele valamit, és ő elhatározza, hogy kideríti, mi a céljuk.

A különleges hangulatú film főszereplői Klem Viktor és Hais Fruzsina, mellettük Anger Zsolt, Schell Judit, Hámori Gabriella, Kiss Diána Magdolna, Nagy Mari, Tóth Ildikó, a Kossuth-díjas Ladányi Andrea és Reviczky Gábor is látható a Post Mortemben.

Borítókép: Csapó Bergendy Péter Post Mortem című filmjének forgatásán a szentendrei Skanzenben 2019. január 29-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában