múltidézés

2021.06.04. 21:08

Bakócz Tamás halálának 500. évfordulójára emlékeznek Esztergomban

A mostani emléknapon első alkalommal vetítik le a történelmi dráma alapján készült tévéjátékot, melyet többek között a Bakócz-kápolnában, a Bazilikában és a Várhegyen forgattak.

Az Esztergomi Várszínház szombaton tudományos előadásokkal és a Bakócz Tamás életéről írt színmű alapján készült tévéjáték bemutatásával emlékezik meg az egykori esztergomi hercegprímás halálának 500. évfordulójáról – közölték a szervezők.

Erdő Péter bíboros és Hernádi Ádám (Fidesz-KDNP) polgármester köszöntője után Horváth Richárd történész, a Bölcsészettudományi Kutatóközpont főmunkatársa és Török Csaba, a Főszékesegyházi Kincstár igazgatója tart előadást és Szakonyi Károly beszél Tóth-Máthé Miklósról, a Nagyrahivatott című mű írójáról.

Az alkotást nyolc éve állította színpadra az Esztergomi Várszínház. A mostani emléknapon első alkalommal vetítik le a történelmi dráma alapján készült tévéjátékot, melyet többek között a Bakócz-kápolnában, a Bazilikában és a Várhegyen forgattak.

A tévéjátékban Bakócz Tamást Horányi László, Dózsa Györgyöt Ott József személyesíti meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában