kavalkád

2021.06.26. 07:18

Ma van a Múzeumok éjszakája

Országszerte több mint háromszáz intézményben mintegy kétezer programmal várják az érdeklődőket.

Ma tartják a Múzeumok éjszakáját. Az immár tizenkilencedik alkalommal megszervezett esemény idei címe Fordulópont, a pandémia utáni újranyitás jegyében rendezik. Országszerte több mint háromszáz intézményben mintegy kétezer programmal várják az érdeklődőket.

A minden évben sok százezer embert vonzó Múzeumok éjszakáján a kőbányai sörmúzeumtól az óbudai csillagvizsgálón át a vidéki múzeumokig lesznek tárlatvezetések, filmvetítések, gyermekprogramok, színházi előadások, de kenyérsütés vagy hőlégballon-függesztés is.

Az újranyitás nagyfokú felelősséget is jelent: minden látogatónak be kell tartania a járványügyi szabályokat.

A szervezők közlése szerint a Múzeumok éjszakája programjai idén is közös karszalaggal látogathatók, amelyek online és a résztvevő múzeumokban is megvásárolhatók. Idén a budapesti karszalagok az eddiginél is kedvezményesebb áron érhetők el, a járványhelyzet következtében lerövidült szervezési idő miatt azonban nem lesznek érvényesek a BKK járataira, és nem indulnak múzeumi körjáratok sem.

A Múzeumok éjszakája részletes programja a https://muzej.hu honlapon böngészhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában