100.

2021.06.10. 16:43

Pilinszky-szöveg megzenésítésére hirdet pályázatot az MRME

Magyar és határon túli magyar zeneszerzők jelentkezhetnek korhatár nélkül augusztus 31-ig.

Budapest, 2021. május 27. A Kertész Imre Intézet tulajdonába került Pilinszky-hagyaték különleges darabjai az intézet Pilinszky János születésének 100. évfordulója alkalmából szervezett rendezvénysorozatának programnyitó sajtótájékoztatója elõtt 2021. május 27-én. MTI/Soós Lajos

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

Pilinszky-szöveg megzenésítésére hirdet pályázatot a Magyar Rádió Művészeti Együttesei Nonprofit Kft. (MRME) Pilinszky János születésének 100. évfordulója alkalmából – tájékoztatta az MRME csütörtökön az MTI-t.

A pályázatra magyar és határon túli magyar zeneszerzők jelentkezhetnek korhatár nélkül augusztus 31-ig – olvasható a pályázati felhívásban.

A pályaművet Pilinszky János A nap születése című meséje szövegének, szövegrészleteinek felhasználásával kell megalkotni, a mű időtartama minimum 15, maximum 20 perces lehet. A teljesen kidolgozott partitúrákat 6 nyomtatott példányban kell eljuttatni a MRME Nonprofit Kft. címére.

A pályaműveket a Vásáry Tamás, Kovács János, Bánkövi Gyula, Hollós Máté, valamint Tóth Péter alkotta zsűri bírálja el. A győztes zeneművet az MRME 2021/2022 évadban műsorra tűzi és a Bartók Rádió a későbbiekben stúdiófelvételt készít belőle. Az ősbemutató hangversenyt ősszel tartják.

Bővebb információ és a pályázati kiírás az MRME weblapján, a www.radiomusic.hu oldalon érhető el.

Borítókép: A Kertész Imre Intézet tulajdonába került Pilinszky-hagyaték különleges darabjai az intézet Pilinszky János születésének 100. évfordulója alkalmából szervezett rendezvénysorozatának programnyitó sajtótájékoztatója előtt 2021. május 27-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában